Ipoteza sinuciderii omului de afaceri Costel Comana, confirmată după autopsie. Trupul neînsufleţit va fi adus în ţară

0
125

Ipoteza sinuciderii în cazul românului Costel Comana se confirmă. Medicii legişti din Costa Rica au făcut deja autopsia cadavrului şi au exclus alte variante privind decesul milionarului din Braşov.

Bărbatul, aflat în top 300 cei mai bogaţi români, a fost găsit fără suflare în toaleta avionului care zbura din Columbia spre Costa Rica. Costel Comana avea în România afaceri în domeniul feroviar şi controla societatea Regiotrans, vizata de o anchetă de corupţie. Costel Comana avea 53 de ani şi o avere estimată la 30 de milioane de euro.

Costel Comana este surprins de camerele de supraveghere ale aeroportului în timp ce se îndreaptă spre poarta de îmbarcare. O oră mai târziu, autorităţile coboară din aeronava trupul neînsufleţit al milionarului braşovean, pe aeroportul San Jose, din Costa Rica. Cinci bărbaţi, însoţiţi de agenţii de securitate ai aeroportului, aşează cadavrul în maşina de medicină legală. Este finalul unui zbor care a însemnat moartea lui Costel Comana.

Omul de afaceri român a plecat miercuri dimineaţa din Brazilia, cu destinaţia Costa Rica. De altfel, presa sud-americană scrie că omul de afaceri ar mai fi făcut o vizită în Columbia, alături de iubita lui, în urmă cu o lună.

Aeronava de linie a făcut o escală la Bogota, Columbia, apoi şi-a continuat drumul. Pe timpul zborului care a durat o oră, ceva rău s-a întâmplat.

Costel Comana a devenit foarte nervos şi agitat, iar femeia care îl însoţea l-a urmărit îngrijorată.

S-a dus la baie în nenumărate rânduri, ultima oară cu vreo zece minute înainte de aterizarea avgionului la San Jose. Nu a mai ieşit de acolo şi s-a dus să vadă ce se întâmplă. A găsit uşa toaletei blocată, numai că acest sistem de securitate e o bagatelă pentru orice însoţitoare de zbor care a deschis cu un simplu pix uşa de la toaletă. Înăuntru aveau să descopere trupul neînsufleţit al omului de afaceri român, Costel Comana. S-a dat alarma şi pe aeroportul din San Jose. Aeronava a fost îndrumată către un terminal izolat, poliţia a intrat în scenă, iar pasagerii au fost debarcaţi de urgenţă către aeroport.

Moartea, pe care autorităţile din Columbia o tratează ca pe o sinucidere, este ciudată. Costel Comana era pe drum spre un prieten de-al său, milionarul Cornel Tăbăcaru, şi ar fi urmat să pună la punct detaliile unei noi afaceri în America de Sud.

Aşadar, Comana îşi făcea planuri de viitor. Se afla de un an de zile în Brazilia, unde se stabilise după o intervenţie chirurgicală la coloană.

Prieten:O lună de zile a stat în pat imobilizat, nu s-a putut mişca, şi a zis ok, mi-a recomandat doctorul să mă bucur de cât mai mai rămas din viaţa să mă bucur de ea, drept urmare mă voi muta undeva unde e cald şi bine.”

Presa din Costa Rica a prezentat iniţial cazul morţii romanului că pe un caz de trafic de droguri eşuat. Bărbatul ar fi fost cărăuş, iar cocaina înghiţită în capsule i s-ar fi revărsat în stomac, ucigându-l.

Cristi Pascu, prieten apropiat al milionarului: „Dacă venea cineva şi îmi spunea că ocazional a consumat l-aş fi crezut, dar ca şi cărăuş, pentru mine e imposibil. Un om care atâţia bani să se apuce să facă cărăuşie cu droguri?

Fals, au spus şi autorităţile, care au explicat că bărbatul a fost găsit strangulat.

Marisel Rodriguez, poliţia din Costa Rica: „Persoana care îl însoţea ne-a spus că se aflau într-o excursie de două zile. Au mai intrat în Costa Rica şi pe 1 februarie, au stat două zile, după care s-au întors în Brazilia. Ea ne-a spus că se aflau în vacanţă prin mai multe ţări din America Latină şi că apoi urmă să se întoarcă în România.”

Cei doi aveau asupra lor 11.000 de euro, bani pe care, potrivit femeii care îl însoţea pe Comana, urma să îi cheltuiască în timpul scurtei vacanţe în Costa Rica.

Costel Comana se îndrepta spre amicul său milionarul Cornel Tăbăcaru şi ar fi trebuit să pună la punct detaliile unei noi afaceri în America de Sud. Aşadar, Comana îşi făcea planuri de viitor. Se afla de un an de zile în Brazilia, unde se stabilise după o intervenţie chirurgicală la coloană.

Cristi Pascu, prieten apropiat al milionarului: „O lună de zile a stat în pat imobilizat, nu s-a putut mişca, şi a zis ok, mi-a recomandat doctorul să mă bucur de cât mai mai rămas din viaţa să mă bucur de ea, drept urmare mă voi muta undeva unde e cald şi bine.”

Trupul neînsufleţit al omului de afaceri braşovean va fi adus în ţară.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentNumerele extrase joi la Loto 6 din 49: 46, 25, 42, 23, 26, 16
Articolul următorGardian de la Penitenciarul Galaţi arestat pentru luare de mită. Înţelegerea avută cu un deţinut, descoperită de autorităţi
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments