VIDEO Mistere ale Chinei antice mai puțin cunoscute de lumea occidentală: PIRAMIDELE

0
230

Cultura chineză a cunoscut un avans faţă de cea a multor imperii din antichitate, iar originile sale sunt înconjurate de mister, întrucât guvernul chinez ascunde informaţii despre descoperirile acelei epoci.

 

Misterele Chinei antice

Acum patru mii de ani, medicii chinezi cunoşteau funcţiile diferitelor organe ale corpului, practicau chirurgia şi ştiau că inima face sângele să circule. Pe lângă acestea, cunoşteau astronomia şi stăpâneau bine fundamentele chimiei, inclusiv reacţia chimică a anumitor metale.

 

De unde au dobândit toate aceste cunoştinţe? Cărţile sacre chinezeşti vorbesc de un loc paradisiac, situat în vârful unui munte în insula P’eng Lai în apele Pacificului. De aici au venit înţelepţi nemuritori, fiii Cerului, ce străbat aerul cu aparatele lor de zbor, dominând energiile tunetelor şi fulgerelor. Primele hărţi ale insulei P’eng Lai, elaborate de chinezi, nu au mai putut fi găsite.

 

Faimosul sinolog (specialist în istoria, limba şi cultura chineză) şi acupunctor J.A. Lavier sugerează că originea civilizaţiei chineze poate fi legată de continentul MU sau Lemuria, scufundat în Pacific acum 10.000 de ani. Ar putea fi acest continent dispărut legendara „Ţară din Sud” de care se vorbeşte în cronici?

 

 

Piramidele antice

În China există piramide despre care se cunoaşte prea puţin, ele nefiind vizitate de turişti şi nici de cei din zonă, iar guvernul chinez nu doreşte dezbateri pe această temă. Cu siguranţă, în aceste piramide s-au făcut unele descoperiri, dar de foarte mulţi ani nu se vorbeşte despre ele şi nici nu pot fi vizitate.

 

Aţi auzit de afluenţa turistică la piramidele din Egipt? Ei bine, se pare că piramidele din China ar fi cele mai mari din lume, ele au putut fi fotografiate recent de sateliţii americani. Totuşi, autorităţile chineze au negat întotdeauna existenţa acestor monumente. De ce? Ce ascund ele? Aceste întrebări au rămas fără răspuns şi vor fi un mister până când guvernul chinez va înceta să mai păstreze maximă discreţie asupra subiectului. Au existat însă şi persoane curioase care au călătorit până acolo, să vadă cu ochii lor ce găsesc la faţa locului.

 

Expediţia secretă engleză

În anii ’80 o expediţie engleză a pătruns în zona Xiang, interzisă de către guvern, pentru a încerca să studieze piramidele. Au luat mostre de sol şi au descoperit o lespede acoperită cu pământ, dar descoperirea cea mai surprinzătoare s-a făcut după excavarea realizată într-o parte a piramidei: din groapa respectivă, membrii expediţiei au extras o dagă (un fel de pumnal) acoperită cu rugină. Câteva zile mai târziu, daga a fost analizată în laboratoare specializate în cercetarea obiectelor antice. Analizele respective au indicat că aceasta avea o vechime de 8.000 de ani.

 

În 1990, o altă expediţie a ajuns în zonă, în apropierea piramidelor, pentru a căuta fosile de dinozaur. Aici au dat peste un cufăr antic deteriorat de vreme, iar în interior au găsit un material vechi în care era înfăşurat un obiect metalic – un sceptru cuprins în unele locuri de rugină. Au fost analizate atât sceptrul, cât şi materialul în care era înfăşurat, concluzia investigaţiilor de laborator indicând o vechime între 10.000 şi 8.000 de ani. Cu toată ştiinţa din zilele noastre, cercetătorii nu au putut identifica materialul din care este făcut sceptrul respectiv.

 

Din interese economice, sociale, politice sau culturale, informaţii ca acestea nu se regăsesc în lecţiile predate în şcoli. Vrând să ascundă lumii occidentale trecutul său, guvernul chinez a ordonat plantarea de arbori pe aceste piramide, crezând că aşa se mai poate estompa din aspectul acestor edificii. Se spune că în aceste piramide au fost găsite mumii ale unor persoane cu trăsături europene. Guvernul chinez se fereşte să dezvăluie publicului adevărul, întrucât toate acestea dovedesc faptul că această cultură antică are şi elemente străine. Informaţiile acestea au fost confirmate de mulţi cercetători, inclusiv de fizicianul Nassim Haramein, în recentele sale conferinţe.

 

Este foarte adevărat că există deja informaţii foarte concrete despre aceste piramide dar, atâta timp cât autorităţile chineze păstrează tăcerea, apar foarte multe semne de întrebare. Timpul îşi va spune cuvântul, demonstrând faptele reale ce învăluie acest mister. Până atunci, nu ne rămâne decât să aşteptăm.

 

(Sursa: Epoch Times România)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments