Monica Iacob Ridzi, curată ca lacrima. ANI: „Nu are avere nejustificată”. Avocat: „E nevinovată!”

0
84

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a verificat averea fostului ministru Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare, în perioada 2008 – 2012, şi nu a constatat vreo diferenţă între veniturile şi bunurile sale.

 

Avocatul acesteia, Alexandru Chiciu, a declarat, duminică, că Monica Iacob Ridzi a primit vineri un răspuns de la ANI care a finalizat verificările în ceea ce priveşte averea fostului ministru în perioada 2008 – 2012 şi a constatat că nu există niciun fel de diferenţa între câştigurile de referinţă şi bunurile dobândite de ea, informează Mediafax.

 

„Este un răspuns oficial, din păcate, însă, venit mult prea târziu faţă de situaţia în care domnia sa se afla, dar este o dovadă a faptului că această femeie niciodată nu a minţit, niciodată nu a furat nicio sumă de bani, lucru pe care ANI îl dovedeşte”, a declarat Alexandru Chiciu.

 

ANI s-a autosesizat după începerea anchetei DNA privind-o pe Ridzi şi a verificat averea sa. Sursa citată precizează că „verificările administrative ale ANI nu au avut însă vreo legătură cu ancheta penală şi procesul Monicăi Iacob Ridzi pentru fapte de corupţie”.

 

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului în Guvernul Boc, a fost condamnată, pe 16 februarie, la cinci ani de închisoare, pedeapsa fiind cu executare. Aceasta a fost acuzată de abuz în serviciu în dosarul privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments