Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Marius Tudose, a declarat, luni, că nu ar trebui să fie introduse „măsuri sancţionatorii” pentru jurnaliştii care divulgă informaţii din dosare, însă magistraţii ar trebui să îşi respecte obligaţiile statutare în această privinţă, informează Mediafax.
„Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie nişte măsuri sancţionatorii la adresa jurnaliştilor. Cred că în primul rând magistraţii şi cei care sunt implicaţi în actul de justiţie ar trebui să-şi respecte obligaţiile statutare şi atât. Şi nu trebuie nicio altă abatere nici la procurori, cu precădere, pentru că sunt suficient de multe abateri, iar eu ştiu că în articolul 99, parcă, din Legea 303 există această, să zic, abatere, de a nu transmite pe surse sau prin alte informaţii date din dosarul respectiv care ar putea să lezeze sau să vatăme urmărirea penală ca atare. Mă refer la actul în sine, al urmăririi penale”, a spus preşedintele CSM, Marius Tudose, luni, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia.
Întrebat ce părere are şi de aşa-zisa „justiţie pe televizor”, Marius Tudose a răspuns că „această justiţie televizată nu poate fi oprită”, pentru că nu o fac magistraţii, dar în astfel de situaţii ar trebui mai multă rezervă din partea jurnaliştilor.
„Justiţia pe televizor nu o facem noi, magistraţii, o fac alte persoane interesate şi de fiecare dată am spus că această justiţie televizată nu poate fi oprită, dar cred că şi din partea jurnaliştilor sau a celor implicaţi în media ar trebuie mai multă rezervă în astfel de situaţii”, a afirmat Marius Tudose.
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Marius Tudose, a participat, luni, la Alba Iulia, la bilanţul Curţii de Apel Alba Iulia.
Sursa: romanialibera