Criza în Ucraina. Armata SUA estimează că 12.000 de soldaţi ruşi îi susţin pe separatişti în estul ţării

0
84

Armata americană estimează că aproximativ 12.000 de soldaţi ruşi îi susţin pe separatiştii din estul Ucrainei, a declarat marţi şeful comandamentului Armatei SUA în Europa, Ben Hodges, relatează Reuters.

Forţele ruse sunt compuse din consilieri militari, operatori de armament şi trupe de luptă, a afirmat Hodges, în timpul unui discurs susţinut la Berlin. El a adăugat că alţi 29.000 de soldaţi sunt staţionaţi în peninsulă Crimeea, pe care Moscova a anexat-o anul trecut după separarea acesteia de Ucraina.

În plus, 50.000 de militari sunt poziţionaţi de partea rusă a frontierei cu Ucraina, în caz că separatiştii prorusi suferă pierderi majore şi armata ucraineană câştiga teren, a precizat Hodges.

Rusia a negat în mod repetat că ar sprijini asaltul rebelilor în estul Ucrainei cu trupe şi armament, deşi Guvernul de la Kiev şi statele occidentale susţin că există dovezi incontestabile în acest sens.

Peste 6.000 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei de la începutul conflictului armat între separatiştii prorusi şi forţele proguvernamentale, în aprilie, potrivit ONU.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCunoscutul profesor ieșean Tiberiu Brăilean, în stare critică după ce a suferit un stop cardio-respirator
Articolul următorVIDEO. Cum arată o intervenţie în forţă a mascaţilor din Moldova. Totul a durat mai puţin de un minut
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments