VIDEO/FOTO. Cele 77 de buncăre din Iaşi, în paragină. Municipalitatea a decis să expertizeze adăposturile antiaeriene

0
213

Primăria investește bani în acest an în adăposturile de protecție civilă. În municipiu sunt 77 de buncăre,  la subsolurile unor blocuri. Nu au fost însă întreţinute, iar unii locatari nici măcar nu știu de existenţa lor. Municipalitatea a decis să expertizeze adăposturile antiaeriene și să cumpere o nouă sirenă de alarmare a populației, arată Digi 24.

 

Adăposturile antiaeriene au rolul de a adăposti populaţia în caz de război și sunt semnalizate printr-un triunghi albastru, încadrat într-un pătrat portocaliu. În Iași există 77 astfel de spații, majoritatea aflate în stare avansată de degradare.

 

 

 

 

 

 

În acest adăpost de protecție civilă, aflat la subsolul unui bloc de patru etaje din cartierul Bularga, nu s-a mai făcut curățenie de ani de zile. În plus, spațiul este inundat frecvent, iar locatarii nu vor să scoată bani din propriile buzunare pentru a-l amenaja. Mai mult, aceștia au desființat inclusiv ventilatoarele pentru aer.

 

La doar câțiva kilometri distanță, pe strada Arcu, locatarii nici măcar nu au habar că se pot adăposti la subsol în cazul unui război. Adăpostul de protecție civilă este semnalizat, dar oamenii nu știu ce reprezintă trinughiul desenat pe blocul lor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru amenajarea unui adăpost de protecție civilă la subsolul unui bloc trebuie îndeplinite anumite condiţii.

 

Municipalitatea a alocat fonduri pentru expertizarea buncărelor din oras. În cazul în care angajații Primăriei vor găsi adăposturi antiaeriene neconforme, vor soma administratorii blocurilor să rezolve situaţia.

 

Primăria va investi 178 de mii de lei pentru expertize, dar și pentru achiziționarea unei noi sirene de alarmare a populației.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments