Ninsori şi furtuni dezlănţuite în Balcani. Fenomenele meteo extreme au făcut victime în Italia şi au izolat complet sate

0
59

Ploi, ninsori şi vânt ce a suflat cu forţa unui uragan. De un asemenea decor de plină iarna au parte mai multe ţări din Balcani.

În Bosnia şi Serbia a nins, iar în Croaţia a plouat şi vântul s-a dezlănţuit, a bătut în rafale de 150 de km pe oră. Vreme câinoasă a fost şi în sudul Italiei. Acolo, doi oameni au pierit în urma unor incidente provocate de furtuni.

Sudul şi centrul Italiei au fost măturate de rafale de vânt cu forţa unui uragan şi de ploi abundente, ce au provocat alunecări de teren. Furtuna a lovit crunt regiunea Toscană, unde un bărbat a murit, după ce maşina i-a fost strivită de un bolovan, desprins din terasament. Iar în regiunea Marche, o femeie a pierit sub un copac smuls de vânt din rădăcini.

La Roma, a plouat torenţial şi s-au produs inundaţii, din cauza cărora a fost anulată o reuniune a guvernatorilor regionali cu noul preşedinte italian, Sergio Mattarella. În plus, vremea rea a provocat pene de curent şi a perturbat traficul aerian.

Furtuna s-a dezlănţuit şi în Croaţia, pe coasta dalmată. Vântul a suflat cu peste 150 de km pe oră. A scos copaci din rădăcini, a smuls acoperişuri şi a răsturnat mai multe TIR-uri. 15 mii de locuinţe au rămas fără curent electric. De asemenea, mai multe şosele au fost închise, iar majoritatea curselor de feribot – anulate.

În Bosnia, ploile s-au transformat în ninsori, ce au dat peste cap traficul în capitala Sarajevo şi au lăsat în bezna mii de familii. Câteva sate au fost izolate de zăpadă care s-a aşternut rapid.

Nici sârbii nu se bucura încă de primăvară. Ninsorile au provocat ambuteiaje la periferia capitalei Belgrad.

Şi peste Atlantic, iarna încă îşi arată puterea. O ninsoare puternică a blocat sute de şoferi pe o autostradă din statul Kentucky. Cei mai ghinionişti au stat şi 15 ore în maşini. Locuitorii din Kentucky se pregătesc acum să înfrunte un val de ger, care au putea doborî recorduri, pentru această perioadă a anului.

A nins abundent şi în Ohio, Tennesse, în capitala federală, Washington DC, dar şi la New York.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments