VIDEO. Fabulos! Cum a prezis Homer Simpson ecuaţia "particulei lui Dumnezeu"

0
103

Deşi pare incredibil, este cât se poate de real! Homer Simpson, celebrul personaj din serialul “The Simpsons”, a prezis inca din 1998 metoda de calculare a masei bosonului Higgs, supranumit “particula lui Dumnezeu”.

Science Alert relatează că, în episodul “The Wizard of Evergreen Terrace“, Homer Simpson devine inventator şi descoperă că are abilităţi matematice, astfel că prezice că masa particulei lui Dumnezeu, cercetată de savanţii de la CERN, este de 775 de GeV.

Autorul cărţii “The Simpsons and their Mathematical Secrets”, Simon Singh, suţine că metoda folosită de Homer Simpson este similară cu cea folosită de savanţii de la CERN, care au descoperit că masa bosonului Higgs este de 125 de GeV.

“Ecuaţia este o combinaţie între parametrii fundamentali variaţi, în special constanta Planck, constanta gravitaţională şi viteza luminii“, a declarat Simon Singh.

Şi nu este deloc o coincidenţă. La scenariul episodului a lucrat şi matematicianul David X. Cohen, care ar fi dezvoltat ecuaţia cu ajutorul unui prieten din liceu, David Schiminovich, un astronom de la Universitatea Columbia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: gadgetreport

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments