Gălbenușul de ou este la fel de periculos ca și țigările

0
65

 Un grup de cercetători de la Universitatea Western Ontario, Canada sunt de părere că oamenii care consumă gălbenuș de ou se expun unui risc foarte mare.

Ei sunt de părere că gălbenușul oului provoacă întărirea arterelor, crescând riscul de arteroscleroza, maladie cardiovasculară caracterizată prin depunerea de depozite ateromatoase la nivelul arterelor mijlocii și mari.

Potrivit cercetătorilor, aceste depozite conţin colesterol, material lipidic şi lipofage, care dezbina structura celulară a arterei şi o întăresc. La fel ca şi în cazul fumătorilor, efectele acestei boli care este favorizată de consumul de gălbenuş de ou sunt crunte la nivelul sistemului circulator, având în vedere că arteroscleroza este cauza principală a mortalităţii în ţările vestice.

Pentru a ajunge la concluziile mai sus menţionate, au fost monitorizaţi 1231 de bărbaţi şi femei cu media de vârstă de 61 de ani. Cercetătorii au demonstrat astfel că riscul de arteroscleroza creşte semnificativ în cazul persoanelor care fumează sau consuma regulat ouă.

 

 

 

 

Sursa: lyla

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments