VIDEO. Totul despre Samsung Galaxy S6

0
114

De câţiva ani, smartphone-urile se vând în funcţie de specificaţii care ţin de viteza de procesare şi calitatea ecranului. Din multe puncte de vedere, recent lansatul Samsung Galaxy S6 este diferit de orice device produs de Samsung până acum. Noul model de Galaxy va fi disponibil în Europa începând cu luna aprilie..

 

De câţiva ani, smartphone-urile se vând în funcţie de specificaţii care ţin de viteza de procesare şi calitatea ecranului. Şi cum numărul de retururi la produse scade dramatic, şi tehnologia de a face un smartphone ultraperformant a devenit accesibilă tuturor jucătorilor mari din piaţă. 

 

 

Samsung Galaxy S6 are un ecran AMOLED Quad HD cu o rezoluţie de 2560 pe 1440 pe un ecran cu diagonală de 5,1 inci. Asta înseamnă că vorbim despre o densitate a pixelilor de 577 de ppi. Este fără îndoială cel mai mic telefon care vine echipat cu o rezoluţie atât de mare, iar imaginile se văd ireal de bine. Primul nostru instinct – spun realizatorii emisiunii „2.0” – a fost să ne gândim la acest feature mai degrabă ca la o fiţă ce consumă bateria fără prea multe beneficii, însă ne-am înşelat. Imaginile redate de noul S6 sunt pur şi simplu din altă eră şi chiar dacă nu este nevoie de o rezoluţie atât de mare ca să nu distingi pixelii, aportul la nivel de culoare şi contururi este incontestabil. Imaginile par că sar din ecranul telefonului şi prind viaţă sub ochii tăi.

 

La fel ca şi Galaxy Note 4, atât Galaxy S6, cât şi S6 Edge pot fi montate în noul headset de realitate virtuală Gear VR. Device-ul funcţionează simplu: îl legi cu o curea ajustabilă de cap, inserezi telefonul în slotul predestinat, iar o serie de lentile de lupă îţi permit să vezi lumea virtuală. Deşi noul Gear VR este aproape identic cu cel lansat anul trecut, are acum posibilitatea de încărcare prin USB a telefonului în timp ce acesta este montat în headset. Iar ecranul spectaculos de pe S6 face experienţa mult mai „palpabilă”.

Din punct de vedere al designului, noul Galaxy S6 pare să fie din multe puncte de vedere copilul lui iPhone4 şi al lui iPhone6. Asta nu înseamnă că Samsung ar fi furat idei de design de la Apple, dar sunt fără îndoială nişte similarităţi pe care nu le putem trece cu vederea. În primul rând Samsung a acoperit noul S6 cu două paneluri de sticlă în faţă şi în spate. Asta înseamnă că pentru prima dată Samsung nu a mai lansat un smartphone cu baterie detaşabilă, spate plăsticos sau textura de leucoplast. Doar Gorilla Glass 4.

 

Când deschideţi noul S6 va veţi confrunta cu o interfaţă foarte similară modelelor anterioare lansate de Samsung, cu un pic de Android Lollipop pe deasupra. Telefonul se mişcă extrem de rapid, tranzițiile se realizează pe nesimţite, iar performanţa este ireproşabilă. Cum ne-am fi aşteptat de la un terminal high-end Samsung, acest device este manifestarea opulenţei în materie de hardware.

Pe lângă displayul foarte mare, telefonul vine echipat cu o cameră de 16 megapixeli şi una frontală ce încorporează un senzor de 5 Megapixeli pentru selfieuri. Camera include, de asemenea, şi auto HDR şi balans de alb prin infraroşu. Asta se traduce în culori cât mai precise şi o calitate a pozelor de care vă veţi bucura numai pe iPhone 6. Aplicaţia de cameră este foarte rapidă: se deschide prin binecunoscutul double tap pe butonul de home în doar 0.7 secunde, iar viteza de declanşare este de asemenea impresionantă.

Noul Samsung Galaxy S6 integrează un procesor Exynos octocore cu 3 Gb de RAM care este un concurent de temut pentru ultimul chip de la Qualcomm, modelul Snapdragon 810 în 64 de biţi. Diferenţele între cele două sunt însă insesizabile, iar dacă vă jucaţi cu LG G Flex 2, care integrează cipul Qualcomm, în paralel cu Galaxy S6, nu veţi observa nicio diferenţa de viteză.

 

Samsung a echipat noul S6 cu două opţiuni de plăți mobile: NFC şi MST sau Magnetic Secure Transition. Împreună ele se numesc Samsung Pay. Dacă NFC-ul va este cel mai probabil deja familiar ca şi concept, MST este un animal cu o blană complet diferită. Acest sistem era găsit iniţial în Loop Pay, o tehnologie pe care Samsung a achiziţionat-o recent. Cum funcţionează? Când deschideţi aplicaţia Samsung Pay va trebui să selectaţi un card şi să vă autentificați prin intermediul senzorului de amprentă. Apoi aplicaţia generează un semnal pe care până şi vechile modele de POS-uri prin SWIPE îl recunosc. Nu ştim încă cum va funcţiona această tehnologie cu cardurile cu PIN şi CHIP, însă serviciul va deveni disponibil de-abia în vară, aşa că avem tot timpul să aflăm mai multe detalii din partea companiei.

 

La final să vorbim puţin şi despre baterie. S6 vine echipat cu un acumulator de 2600 de miliamperi care, deşi nu este monstruosul 3900 pe care îl găsim în Droid Turbo şi nici cel de 2800 din Galaxy S5, pare să se descurce destul de bine în condiţii de stres. Totuşi, pentru a decide dacă viaţa bateriei va fi sau nu călcâiul lui Ahille pentru acest device este nevoie să ne petrecem ceva mai mult timp jucându-ne cu el. Din fericire, telefonul vine echipat cu un sistem de încărcare wireless atât în standardul Qi, cât şi PMA, iar viteza de încărcare prin cablu este de 50% în 30 de minute.

Momentan nu ştim cât va costa noul S6, însă toate sursele ne spun că noul terminal nu va fi prea ieftin.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments