Sucurile acidulate fără zahăr, adevărate otrăvuri

0
45

Băuturile carbogazoase cu aromă, de tip „light” (cu mai puţin zahăr) sau „zero” (doar cu îndulcitori), sunt tot mai prezente în consum, în ultima vreme, conform unui studiu mondial.

Oamenii consideră că sunt mai sănătoase astfel de răcoritoare cu îndulcitori, însă medicii avertizează că ele conţin adevărate otrăvuri, scrie libertatea.ro. Iată care sunt acestea:
E 211 (benzoatul de sodiu) e folosit ca antiseptic, conservant alimentar şi pentru a masca gustul unor alimente de calitate slabă; băuturile răcoritoare cu aromă de citrice conţin o cantitate mare – până la 25 mg/250 ml; se cunoaşte că provoacă urticarie şi agravează astmul.

Asociaţia consumatorilor din Piaţa Comună Europeană îl consideră cancerigen, însă în România este permis.

E 330 (acid citric) – produce afecţiuni ale cavităţii bucale (afte) şi are acţiune cancerigenă. Se găseşte în cele mai multe sucuri care se află în comerţ, în muştar şi în conservele de ciuperci.
E 338 (acid fosforic) – produce tulburări digestive (indigestie, vomă, colici abdominale); folosit şi în preparatele din brânză.

E 951 (aspartam) e un îndulcitor artificial des folosit şi poate fi sursa a peste 70 de tipuri de boli; e cancerigen. Întâlnit în guma de mestecat, în produsele zaharoase, în băuturile răcoritoare; e interzis în SUA. Folosirea aspartamului are şi alte efecte nocive asupra sănătăţii: cefalee, insomnie, tulburări de vedere, auz şi memorie, oboseală şi palpitaţii. În acelaşi timp, E 951 joacă un rol important în apariţia tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, a malformaţiilor şi a diabetului.

 

 

 

 

 

Sursa: rtv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments