Kovesi: DNA susține orice inițiativă care duce la confiscarea efectivă a bunurilor indisponibilizate

0
84

Procuroarea șefă Direcția Națională Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a declarat că DNA va susține orice inițiativă legislativă care are drept scop confiscarea efectivă a bunurilor indisponibilizate și față de care s-a dispus confiscarea, potrivit Hotnews.

„Așa cum am zis și la bilanțul DNA, peste 310 milioane euro așteaptă să fie executate, sunt hotărâri definitive care pot fi executate. Dacă această sumă ar intra efectiv în bugetul de stat, spre exemplu, ar putea fi dublate salariile medicilor pe anul următor. Este extrem de important ca scopul pedepsei penale să fie atins și prin recuperarea acestor prejudicii, care, repet, sunt date prin hotărâri definitive și trebuie executate”, a precizat Kovesi, a intrarea in sediul Ministerului Public, unde are loc sedinta de bilant pe 2014

Șefa DNA este convinsă că în acest mod s-ar descuraja corupția, iar scopul pedepsei, care nu este doar represiv, ci este și unul preventiv, va fi atins.

„Modelul francez e un model eficient din ceea ce ne arată datele statistice publicate de această instituție. Noi susținem orice inițiativă legislativă sau instituțională care va duce la confiscarea efectivă a bunurilor indisponibilizate și față de care s-a dispus confiscarea”, a adăugat Kovesi.

 

 

 

 

 

 

Sursa: romanialibera

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVaslui şi Galaţi, judeţele cu număr record de elevi care vor să studieze religia în şcoli
Articolul următorScenariu de război al analiştilor americani: Trupele ruseşti ar putea ajunge la graniţa României. Cât ar dura invazia
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments