Spitalul Judeţean Bacău are un deficit de 700 de cadre medicale

0
94

Deficitul de personal pare o boală fără leac în spitalele  româneşti. Spitalul Judeţean din Bacău, de pildă,  ar avea nevoie urgentă de peste 700 de  cadre medicale. Unitatea sanitară nu-şi permite însă financiar să facă noi angajări, iar greul cade pe umerii celor rămaşi, care sunt nevoiţi să stea  ore în şir peste program.

La Spitalul Judeţean din Bacău, din schema de personal lipsesc 700 de angajaţi, din care 90 sunt medici. Asta înseamnă un volum de muncă mai mare pe umerii celor care lucrează în unitatea medicală, mai ales că adresabilitatea în ultimii ani aproape că s-a dublat.

 

În spitalele din străinătate un astfel de medic specialist se ocupă pe zi de maximum şase pacienţi, adică de trei ori mai puţini decât în spitalul Bacău. Situaţia stă la fel şi în privinţa asistenţilor care îngrijesc chiar şi până la 15 pacienţi pe tură.În total, în secţia de Boli Interne sunt 30 de asistente. Iar pe tură, nu lucrează mai mult de 7. Tot asistentele sunt cele care preiau şi munca infirmierelor şi a brancardierilor pentru că aici deficitul este şi mai mare.

 

Potrivit conducerii spitalului, soluţii pentru rezolvarea lipsei de personal nu se întrevăd prea curând.Iar între timp, creşte numărul celor care să plece peste graniţe pentru salarii mai mari.Anul trecut, din judeţul Bacău au migrat către spitalele din străinătate aproximativ 100 de cadre medicale.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments