CUPOLA PERFECTĂ: Primarul Timofte, la șpriț, în campanie și la bani publici cu prietenul Andrieș

0
207

12 lucrări publice în ultimii doi ani, totalizând 1,5 milioane de lei, au fost date, prin încredințare directă, de către primarul din Tomești, Ștefan Timofte, către prietenul său, Alin Andrieș. Firma acestuia, Confi Mentor, s-a înființat exact când a primit și primul contract de la primar. Cei doi merg împreună în vacanță, Andrieș i-a făcut campanie în Tomești, iar acum banii se întorc. Sistemul este infailibil, cei doi împărțind distracția și contractele publice fără ca nimeni să poată face nimic.

 

Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti, plăteşte sute de mii de lei, fără licitaţie, firmei prietenului său Alin Andrieş. Acesta primeşte bani pentru orice înseamnă lucrare de construcţie sau de deszăpezire la Tomeşti. Numai în ultimii doi ani, firma lui Andrieş a primit prin încredinţare directă contracte de peste 900.000 de lei. Alţi 600.000 de lei trebuie să-i fie achitaţi pentru ridicarea unei grădiniţe. Aproape toată cifra de afaceri a firmei sale este asigurată de contractele semnate de mâna prietenului patronului.

 

Pentru că lucrările de construcţie trebuie licitate de la valori de peste 100.000 de euro în sus, primarul Tomeştiului, Ştefan Timofte, a „spart” respectivele contracte în valori mai mici şi le-a oferit, direct, prietenului său Andrieş. Este vorba de lucrări de montare de pavele şi borduri. Motivaţia oficială: lipsa banilor la momentul atribuirii.

 

Citiți o anchetă explozivă în ediția print a săptămânalului „7EST”, de miercuri, 11 martie a.c., la toate chioșcurile de difuzare a presei.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAsasinarea lui Boris Nemțov. CE ASCUND RUȘII? Iată detaliile care se bat cap în cap
Articolul următorCUPOLA PERFECTĂ: Primarul Timofte, la șpriț, în campanie și la bani publici cu amicul Andrieș
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments