Marea Britanie ameninţă că va divulga informaţii secrete despre averea lui Vladimir Putin

0
59

Marea Britanie ar putea difuza informaţii financiare secrete despre elita rusească, în cadrul războiului informatic dus împotriva regimului lui Vladimir Puţin, anunţa ministrul britanic de Externe Philip Hammond, potrivit The Telegraph.

Secretarul de Externe britanic s-a arătat interesat de ideea de a face publice date despre averile celor din cercul apropiat al preşedintelui de la Kremlin cu scopul de a-i pune într-o situaţie penibilă în faţa poporului rus.

Mişcarea ar urma să facă parte din răspunsul occidental la incursiunea continuă a Rusiei în estul Ucrainei, transmite Hotnews.ro.

Hammond a avertizat că Puţin îşi modernizează cu viteză mare forţele armate, susţinând că încercarea Rusiei de a destabilia Europa de est reprezintă „cea mai mare ameninţare” la adresa securităţii naţionale britanice.

Oficialul britanic a mai afirmat că Marea Britanie trebuie să „accepte” acum că eforturile de a oferi Rusiei „locul binemeritat” în ordinea post-Razboi Rece au fost „respinse”.

Declaraţia şefului diplomaţiei de la Londra marchează o schimbare în tonul guvernului britanic: premierul David Cameron a repetat cu numeroase ocazii ca uşa rămâne deschisă pentru Rusia şi pentru o normalizare a relaţiei cu Occidentul, în cazul în care Moscova pune punct atacului asupra Ucrainei.

Hammond a mai avertizat că reînarmarea în ritm alert a Rusiei este „o cauză semnificativă de îngrijorări” şi a confirmat că serviciile secrete britanice recrutează la ora actuală vorbitori de limba rusă.

Averile apropiaţilor lui Puţin sunt opace, însă, fără urme de îndoială, depăşesc în total suma de zeci de miliarde de dolari ţinuţi în conturi off-shore şi investiţi în proprietăţi în Londra şi New York.

 

 

 

 

 

Sursa: realitatea

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments