ALARMANT: Consum de droguri în incinta școlară la Botoşani

0
76

Numărul adolescenților care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe din cauza consumului de substanțe psihoactive crește pe zi ce trece.

Alarmant este faptul că drogurile au devenit o problemă principală la Botoșani, iar victimile acestui viciu, greu de tratat, sunt copiii și adolescenții. Unii  consumă etnobotanice din cauza depresiei, alții din plictiseală, rezultatele, însă, sunt tot timpul fatale. Și, dacă înainte, tinerii consumau droguri pe ascuns, departe de ochii celor maturi, astăzi lucrurile s-au schimbat radical. Adolescenții consumă substanțe interzise chiar în incinta instituțiilor de învățământ. Un exemplu concret s-a înregistrat, luni, 9 martie, când un adolescent în vârstă de 14 ani a ajuns  în atenția medicilor, fiind sub influența drogurilor. Băiatul susținea că a fumat o țigară simplă și că i s-a făcut rău în timpul orelor.

 În momentul în care tânărul a ajuns în atenția medicilor, acesta acuza dureri de cap, amețeli și grețuri. Mai mult decât atât, medicii susțin că declarațiile băiatului sunt parțial adevărate. Adolescentul a fumat cu adevărat o țigară simplă, dar apoi a fumat o altă țigară cu substanțe etnobotanice.

 Din fișele standard înregistrate de unitățile medicale ca urmare a consumului de substanțe psihoactive, în anul 2014 s-au adresat celor patru unități de primiri urgențe din Botoșani peste 2.300 de persoane. Dintre acestea, cinci ca urmare a consumului drogurilor de risc și de mare risc, 35 ca urmare a consumului de etnobotanice și 32 ca urmare a consumului de substanțe volatile.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: somax

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments