SCANDAL cât casa, în Suedia. Partidul Stângii a trimis bani pentru susținerea separatiștilor din estul Ucrainei

0
101

Partidul Stângii din Suedia ar fi transferat mii de coroane suedeze rebelilor pro-ruși din Ucraina, susţine presa suedeză.

 

Partidul Stângii nu face parte din coaliţia de guvernare, însă are 21 de mandate în Parlament. Partidul ar fi trimis bani grupării radicale de stânga Borotba, care operează în Ucraina şi are legături cu preşedintele rus Vladimir Putin şi separatiştii care luptă împotriva forţelor guvernamentale din estul Ucrainei, scrie The Local.

 

Partidul ar fi trimis echivalentul a 25.397 de dolari, din contul bancar al organizaţiei sale VIF, într-un cont bancar pe numele unei foste prietene a liderului Borotba, Victor Sapinov.

 

Femeia a fost intervievată de o publicaţie suedeză şi a spus: „Mi-a spus doar să iau banii, pentru că am un cont în valută la bancă”, aşa că nu a pus întrebări cu privire la bani.

 

Este posibil, scrie presa suedeză, ca Partidul Stângii să fi fost păcălit de Borotba că banii sunt destinaţi activităţilor caritabile în regiune.

 

Sapinov a lucrat ca şi consultant politic pentru partidul Rusia Unită, al lui Vladimir Putin. S-a mutat în Ucraina în 2006 şi a fondat mişcarea Borotba în 2011. În noiembrie 2014, a fost arestat în Moldova, pe fondul zvonurilor că ar încerca să promoveze separatismul în fosta republică sovietică şi să răstoarne regimul politic moldovean. Autorităţile moldovene nu au dezvăluit motivul reţinerii.

 

Partidul Stângii a admis că a colaborat cu Borotba, însă cooperarea s-ar fi încheiat în decembrie 2014, arată presa suedeză.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSusținătorii lui Cătălin Ivan protestează în fața sediului PSD sector 1: „Jos dictatura!”
Articolul următor„Cupola” din Tomești: primarul Timofte și prietenul Andrieș dau iama în bani publici (TEXT INTEGRAL)
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments