AeroNautic Show Iași 2013 – evenimentul verii în Moldova. Forțele Aeriene Române deschid spectacolul de la Aroneanu

0
47

Sâmbătă 17 august începând cu ora 15.00, pe Lacul Aroneanu se va desfăşura AeroNautic Show, un spectacol unic în România care va avea loc în premieră în zona Moldovei.

 

Statul Major al Forţelor Aeriene prin Forţele Aeriene Române participă la acest eveniment cu două elicoptere IAR-330 din cadrul Flotilei 95 Aeriană, atât în zbor cât şi în prezentare statică, dar şi cu un stand cu materiale privind oferta educaţională.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, SMURD şi Poliţia de Frontieră au pregătit programe demonstrative care scot în evidenţă partea aplicativă a celor două domenii, aviatic şi nautic.

De asemenea, Aeroportul Iaşi anunţă participarea echipei Jetski Freestyle la AeroNautic Show.

“Jetski Freestyle Team” are în dotare mai multe jeturi, printre care un jetski MICRO by EME de 90kg cu 180cp. Este un jet de talie mondială achiziţionat anul acesta din SUA, de la fostul campion mondial Eric Malone, preţul acestuia fiind pe măsură, 35 000 de euro.

 

Din echipa “Jetski Freestyle Team” fac parte:

Deny Deliman, 41 ani, din Timişoara, vicecampion în 2007 la motociclism viteză clasa 600 cmc, practică jetski-ul freestyle profesionist din anul 2008.

Marius Caraseg, 35 ani, din Timişoara, practică jetski-ul din 1998 iar ca şi profesionist freestyle, din 2009. În prezent, conduce un jet Yamaha pregătit de Deny Deliman, de 760 cmc cu 140cp, costul total ridicându-se la aproximativ 24 000 euro.

 

“Iaşul este un oraş minunat şi merită să fie pus în valoare. AeroNautic Show are mai multe componente printre care informarea publicului cu privire la domenii specifice dar şi promovarea locaţiei alese. Şi în acest an avem printre partenerii media un post naţional de televiziune care va transmite în direct momente ale spectacolului.” a declarat Diana DUMITRACHE, preşedinte al Asociaţiei Aeronautice Romane

Consiliul Judeţean Iaşi este principalul organizator al evenimentului, alături de  Asociaţia Aeronautică Română, Aeroportul Iaşi şi Aeroclubul României.

Programul detaliat, harta locaţiei şi alte informaţii interesante pot fi accesate pe site-ul oficial al spectacolului,  www.aeronauticshow.ro

 

Reguli pe care spectatorii trebuie să le respecte

În vederea unei mai bune informări a publicului larg, organizatorii evenimentului anunţă că sâmbătă 17 august, cu ocazia organizării AeroNautic Show pe Lacul Aroneanu, sunt recomandate EVITAREA următoarelor activităţi cu grad maxim de risc pentru participanți:

 

– Scăldatul, săriturile în apă, aruncarea de diferite obiecte în apă

– Înălţarea de zmee, înălţarea de lampioane, folosirea de dispozitive teleghidate

– Aprinderea de foc deschis, aprinderea de artificii sau utilizarea altor dispozitive pirotehnice

– Utilizarea de dispozitive cu laser.

 

Toate aceste recomandări sunt menite să păstreze siguranţa participanţilor – fie că sunt piloţi sau acrobaţi, fie că sunt spectatori. De asemenea, este important de menţionat că şi în activitatea zilnică, obişnuită a Aeroportului Iaşi şi a Turnului de Control, se întâlnesc situaţii riscante cauzate de insuficienta informare a publicului cu privire la activităţile permise/ nepermise, din preajma unui aeroport.

 

În ceea ce priveşte transportul până la Lacul Aroneanu, spectatorii sunt anunțați că pentru autoturismele personale va fi amenajată o parcare iar, în limita locurilor disponibile, se poate parca şi pe marginea căii de acces, conform indicaţiilor primite de la organizator la faţa locului.

 

Recomandarea Aeroportului Iaşi este însă de a folosi mijloacele de transport în comun care circulă pe traseul Iași- Aroneanu, costul pentru o cursă fiind de 2,50 lei – coborâre la Staţia Pod Aroneanu.

Astfel, sunt disponibile două TRASEE din Iași:

Autogară – Tg Cucu – Eternitate nr.1 – Moara de Vânt – Ocolul Silvic – Pod Aroneanu –Dorobanț

Circulă în fiecare zi, o cursă durează de la un capăt la altul aproximativ 20 minute

 

Orarul din Iaşi: 14.30, 15.30, 16.40, 18.00, 20.10

Din Dorobanţ: 14.50, 15.50, 17.00, 18.20, 20.40

 

2. Autogară – Tg Cucu – Eternitatea nr.1 – Moara de Vânt – Ocolul Silvic – Pod Aroneanu – Aroneanu

Pentru sâmbătă şi duminică o cursă durează de la un capăt la altul aproximativ 15 minute

 

Orarul din Iaşi: 14.30, 15.30, 16.30, 17.30, 18.30, 19.30, 20.30

Din Aroneanu: 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAsta-i culmea! Modul în care un primar își protejează de arșiță cetățenii: PALMIER DE PLASTIC și IARBĂ SINTETICĂ
Articolul următorMONSTRUL din Bălţăteni-Vaslui, condamnat la 20 DE ANI DE ÎNCHISOARE. Timp de şase ani el şi-a violat în mod repetat fiicele
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments