Vanghelie – 20% „care este”! Primarul sectorului 5 suspectat că a luat mită 90 de milioane de euro

0
86

Procurorii DNA fac mai multe percheziţii în această dimineaţă la domiciliul lui Marian Vanghelie şi la Primăria Sectorului 5. Sunt vizate mai multe contracte care ar fi fost acordate unei firme, începând cu anul 2007.

 

Percheziţiile derulate la domiciliul lui Marian Vanghelie s-au încheiat. Edilul a fost adus cu o maşină a Poliţiei la sediul primăriei. Între timp, Oana Mizil a ieşit de la audierile de la DNA.

 

Oana Mizil este acuzată de activităţi incompatibile cu funcţia de deputat.

 

Marian Vanghelie este suspectat de fapte de abuz în serviciu, a afirmat avocatul acestuia, Cezar Bivolaru.

Procurorii DNA verifică modul în care, începând din 2007 până în prezent, au fost acordate lucrări finanţate din bugetul public al Primăriei Sectorului 5, către o anumită societate comercială de către oficiali din Primărie.

 

Este vorba despre contracte acordate pentru reabilitarea de instituţii de învăţământ – grădiniţe şi şcoli.

 

Au fost descinderi la sediul primăriei, la sediul Administraţiei Domeniului Public sector 5, la domiciliul lui Marian Vanghelie şi la sediul firmei respective – Callex Business Group.

 

Prejudiciul estimat se ridică la 2 miliarde de lei.

 

Lucrările finanţate din bani publici ar fi fost acordate nelegal, iar, potrivit unor surse judiciare, Marian Vanghelie ar fi perceput un comision de 20% din suma acordată pentru lucrări, adică aproximativ 90 de milioane de euro.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments