SIMIRAD, VINOVAT pentru 1.000 de euro. Abuz „colosal” descoperit de Curtea de Conturi

0
188

Fostul președinte CJ luase indemnizații în niște comisii de Cultură. Judecătorul l-a obligat să dea banii înapoi: 4.300 de lei. Alt șef de județ, Lucian Flaișer, a câștigat în schimb, deși fusese acuzat de același lucru.

 

Fostul şef al judeţului, Constantin Simirad, a fost obligat de judecători să returneze bani Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi. Total diferit au stat lucrurile în cazul altui fost preşedinte de CJ.

 

Totul a pornit de la un control

Reprezentanţii CJ Iaşi au decis să-l acţioneze în judecată pe Constantin Simirad în urma unui control efectuat de către Camera de Conturi.

 

 

 Pitorescul Simirad a trebuit să renunţe la o sumă frumuşică din bugetul familiei

Această instituţie a ajuns la concluzia că Simirad „a beneficiat de drepturi salariale ce nu au fost reglementate de actele normative aplicabile, respectiv indemnizaţie pentru participarea în comisiile de evaluare a managementului instituţiilor publice din subordinea CJ“. Decizia Camerei de Conturi a fost emisă în cursul anului 2012.

 

Simirad a precizat în faţa instanţeiȘ „În atribuţiile preşedintelui CJ nu intră şi participarea acestuia în Comisiile de Evaluare a managementului Instituţiilor de Cultură din subordinea Consiliului, motivul fiind că şeful CJ nu are întotdeauna calificarea necesară pentru această sarcină. Având în vedere că eu aveam acea calificare, am fost remunerat în mod legal pentru aceste servicii.“

 

Instanţa, de partea Camerei

Simirad a declarat că el consideră în continuare că trebuia să ia acei bani. „Am intrat în acele comisii pentru că aveam pregătirea necesară, de profesor universitar. Ca preşedinte de CJ luam un salariu de mizerie, mi-l mai şi tăiaseră. Am petrecut o groază de timp în acele comisii, pentru că erau nişte volume de citit, de studiat referitoare la instituţiile de cultură din subordinea CJ. Dar eu nu eram în cele mai bune relaţii cu şeful de atunci al Camerei de Conturi şi s-a decis că, de fapt, am făcut muncă patriotică“, a declarat Simirad pentru 7EST.

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au constatat însă că “pe durata mandatului, preşedintele şi vicepreşedinţii CJ primesc o indemnizaţie lunară, ca unică formă de remunerare a activităţii corespunzătoare funcţiilor”.

 

Citește și Șefa de la Infecțioase, 750.000 de lei în 2015. Dorobăț căpușa spitalul prin programul regional de hepatită, derulat prin fundația familiei

 

După emiterea sentinţei, Simirad nu a atacat-o cu apel: „Mi-a fost silă să mai atac acea decizie. Eu nu am ştiut cum să fac să nu cheltuiesc banul public aiurea şi am fost obligat să dau înapoi banii pentru care am muncit ore bune.“

 

 Paradoxal, Flaişer, care părea mai moale, a fost mai bătăios decât Simirad

Flaişer s-a bătut şi a învins

Nu la fel au stat lucrurile pentru predecesorul lui Simirad, Lucian Flaişer. După ce i s-au imputat de către Consiliul Judeţean 6.277 lei, acesta a contestat decizia. În final, după rejudecări şi apeluri, Flaişer a obţinut o sentinţă irevocabilă prin care a scăpat de plata banilor.   

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBrazilia a decretat alertă de febră dengue în sute de orașe
Articolul următorE OFICIAL! Fostul primar al Pașcaniului, Neculai Rățoi, și consilierii săi locali, puși sub control judiciar de DNA Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments