PIȚIPOANCA DIN GOLĂIEȘTI: de la coada vacii, vedetă națională

0
6575

A fugit de-acasă din clasa a X-a, a vândut ziare prin Iași, nimeni nu știe cu ce s-a ocupat. Roxana Bejan și-a scandalizat părinții cu prezența la emisiunea Burlacul, unde este cea mai provocatoare concurentă. Sătenii sunt împărțiți: bătrânii o vorbesc de rău, tinerii în schimb exultă când o văd la televizor. Preotul din sat e mucalit: „Nu vă pot spune eu ce aflu de la Sfânta Spovedanie”.

 

Viaţa de vedetă TV nu este deloc simplă! O ieşeancă şi-a pus în cap tot satul, iar rudele, vecinii şi prietenii nici nu vor să mai audă de ea. Roxana Bejan a ajuns cunoscută în toată ţara după ce a ajuns în finală la „Burlacul”, reality-show-ul de pe Antena 1. Acasă, însă, nu mai este bine primită.

Vând lapte și brânză în piață
Viaţa la ţară, cu bune şi cu rele, îşi are ritmul propriu. În Golăieşti, joi seara este momentul în care tot satul se adună în faţa televizorului. Uliţele colbuite se golesc, animalele sunt hrănite mai devreme, pentru că fiecare vrea să vadă un nou episod din Burlacul, un show care dă naştere subiectelor de bârfă pentru încă o săptămână.

Una dintre protagoniste este Roxana Bejan, o tânără care a plecat din casa lui Petru Bejan pentru a ajunge vedetă la Bucureşti.

La Primăria din Golăieşti nimeni nu vorbeşte, doar şefii au voie. Viceprimarul Mihai Bîzdîgă râde fals, pe sub mustaţă. „E fata lui Petru Bejan, stă dincolo de biserică. Este om cinstit şi muncitor, altceva nu vă pot spune eu. El munceşte toată ziua, nevastă-sa vine la piaţă cu lapte şi cu brânză. Sunt oameni săraci dar demni. L-au mai căutat ziarişti, dar nu-i place să vorbească. Fata lui a spus la televizor că lua bătaie acasă şi nu le-a picat bine”, spune viceprimarul.

 

Roxana Bejan s-a lipit imediat de Mutu, când acesta a fost invitat în emisiune

„S-a dus de capul ei”

Pe uliţele satului, copiii sunt încântaţi că un ziarist caută casa lui Petru Bejan. „A venit pentru Roxi”, ţipă ei cât pot de tare, pentru a-şi anunţa şi prietenii din vecini. La câteva sute de metri de biserică, într-o intersecţie, este o casă sărăcăcioasă, învelită cu un gard înalt de scândură. Un câine latră plictisit iar la poartă iese mama vedetei TV.

Nu îşi spune numele, nici măcar nu deschide poarta. Vizita unui reporter o deranjează mai mult decât orice pe lumea asta. „Eu nici măcar nu am văzut-o, că am antenă Digi şi nu prind Antena 1”, spune ea.

Cum a ajuns fata la Burlacul este o altă rană sângerândă. „Credeţi că eu am ştiut, că mi-a spus mie ceva? S-a dus de capul ei, aşa a făcut tot timpul. Nici nu mi-a spus că o să apară, am aflat din sat. Tot din sat am aflat ce face acolo. Nu mă interesează, nu mă mai interesează! Nu am ce să spun despre ea, a spus ea destule”, spune mama Roxanei Bejan, înainte de a intra repede în casă.

 

 Debordând de sex-appeal, tânăra din Golăiești este cea mai fierbinte apariție din reality-show

Prea fițoasă pentru Golăești

Vecinii, atraşi de discuţie, lasă impresia că ştiu multe dar nu vor să spună, pentru că ar deranja familia Bejan. „Dacă ei nu vor să vorbească despre Roxi, ar trebui lăsaţi în pace! Ştiu ei ce ştiu!”, spune mustăciosul de peste drum, care tocmai se apucase de curaţat pomii din curte.

Preotul satului, Marcel Ispir, este mult mai cooperant. „Mi-a fost elevă, i-am predat Religia. Era o fată isteaţă şi ambiţioasă. Acum, eu nu pot să vă spun multe pentru că mie mi s-au spus diverse sub Taina Spovedaniei, unele sunt bârfe, altele sunt chiar lucruri reale. Dar pot confirma existenţa unei relaţii tensionate, nu doar cu părinţii, ci şi cu mulţi oameni din sat. La ţară lumea este mai conservatoare, nu acceptă multe lucruri din ceea ce apare ca modernitate”, spune preotul.

 

 În rochie mov, Roxana și-a „exterminat” adversarele

E fugită de acasă

Povestea fetei din Golăieşti este redată de oamenii satului, dar fiecare are propria lui versiune. Niciunul nu acceptă să fie fotografiat sau să-şi dea numele, din respect sau din teamă de reacţia familiei Bejan. Toţi ştiu, însă, că fata lui Petru Bejan e vedetă la TV. „Cum să vorbească maică-sa, dacă ea este fugită de acasă? Era în liceu, la Iaşi, când a început să nu mai asculte şi să nu mai vină acasă. Nimeni nu ştie dacă a terminat liceul, că ea a apărut acasă cu bani de printr-a X-a”, explică un sătean aflat în cârciuma amplasată la egală distanţă de primărie şi de şcoală.

Roxana Bejan a învăţat la Economic 2, în corpul din Alexandru cel Bun şi a terminat şcoala în 2011. „Avea o situaţie familială precară şi probleme de disciplină. A fost în clasa a XII-a E. Nu a fost un geniu, dar nici un elev cu probleme foarte mari. Nu ştii dacă să te bucuri sau să te întristezi când vezi că foştii tăi elevi ajung vedete la astfel de emisiuni. Noi îi pregătim pentru altceva, dar dacă lor le este bine, nu putem spune nimic”, afirmă oficialii din liceu.

 

Părinții s-au ascuns în casă și spun că nu se uită la emisiune pentru că nici măcar nu prind Antena 1

Mama e tot cu vacile

Mirajul televiziunii îi face circumspecţi pe toţi cei care o cunosc pe Roxana Bejan. La ea în sat o agreează doar tinerii, deşi toată lumea se uită la televizor pentru a-i urmări evoluţia. „A fost cea mai despuiată dintre toate concurentele. Asta nu are cum să placă, pentru că babele din sat se tem ca nu cumva nepoatele lor să facă acelaşi lucru”, spune un alt mesean de la cârciuma din Centru.

„Nu e normal ce face! A fugit de acasă, părinţii nu au ştiut nimic de ea. Am citit că a fost vânzătoare de ziare şi barmaniţă. Are două surori, una este căsătorită şi are un copil, cealaltă lucrează. Roxana a dispărut şi vine rar acasă, eu nu am mai vazut-o de vreo doi ani. Are bani, am înţeles, dar mamă-sa e tot cu vacile”, explică un alt sătean aflat în cârciumă.

 

Citește și EXCLUSIV. Părintele Calistrat: „Dacă Apostolul Pavel avea Internet, toată planeta Pământ era creştină!“

 

Trei ani de închisoare cu suspendare

Ziariștii de la BZI au aflat că Roxana Bejan are o condamnare la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la furt. Tânăra, împreună cu câțiva prieteni, ar fi furat un ceas Seiko de la o altă priet
enă, obiectul valorând 2.500 de euro. Încadrarea penală a fost de tâlhărie în formă calificată, victima fiind atacată cu un spray lacrimogen.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVladimir Putin, dat dispărut. Se adâncește misterul din jurul absenței liderului rus
Articolul următorDarius Vâlcov a fost turnat la DNA de un fost consilier al lui Traian Băsescu de la Primăria Capitalei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments