PSD şi PNL pregătesc o "curăţenie de primăvară". Politicienii promit nu vor avea compasiune pentru colegii lor în culpă

0
65

Social democraţii şi liberalii şi-au suflecat mânecile şi se laudă că se pregătesc de curăţenia de primăvară.

Confruntaţi cu probleme grave de imagine, din cauza acelora dintre ei care au încălcat legea, liderii celor două formaţiuni promit că nu vor avea compasiune pentru cei în culpă, pe care îi ameninţa cu excluderea. Deocamdată, măsurile aspre sunt doar la nivel de intenţie şi sunt contestate din interior, tocmai de cei vizaţi.

Liberalii au anunţat, la finalul şedinţei de luni că vor să reformeze noul partid format prin fuziunea cu PDL. Iar primul pas – susţin cei doi lideri – este eliminarea colegilor cu probleme penale.

Alina Gorghiu, co-presedintele PNL: „În cazul în care, împotriva unui membru PNL, este dispusă o măsură preventivă – arest preventiv sau arest la domiciu – odată cu începerea urmăririi penale, persoana respectivă este suspendată din funcţia pe care o deţine în PNL”

În această situaţie ar fi, spre exemplu, deputatul şi liderul PNL Prahova Mircea Roşca. Aflat în arest la domiciliu, politicianul a fost trimis deja în judecată, fiind acuzat de DNA de trafic de influenţa şi abuz în serviciu. Tot cu suspendare din PNL se va alege şi orice membru al formaţiunii care a primit deja o condamnare în prima instanţă.

Alina Gorghiu, co-presedintele PNL: „În cazul în care are loc condamnare definivă, acea persoană îşi va pierde calitatea de membru, va fi radiată”.

Sancţiunea excluderii din PNL i s-ar putea aplica, aşadar, lui Florin Turcanu, fostul preşedinte a Consiliului Judeţean Botoşani. Acesta a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals şi uz de fals.

Şi partidul de guvernământ anunţa că se va lepăda de cei care au probleme cu legea. Victor Ponta susţine că toţi miniştrii sau membri în conducerea Palamentului care sunt incuplati în dosare penale trebuie să plece din funcţii. Liderul PSD are însă mari probleme să îşi impună punctul de vedere în fata primarilor şi şefilor de consilii judeţene PSD ale căror nume se regăsesc în diverse dosare penale.

Victor Ponta, preşedintele PSD: „Mai am de discutat cu colegii mei”.

Primarul Constantei Radu Mazăre, senatorul Dan Sova sau fostul ministrul al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, sunt doar unii dintre liderii partidului vizaţi de noile reguli.

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments