Principesa Irina şi soţul ei, CERCETAŢI ÎN LIBERTATE

0
59

Fiica regelui Mihai, Principesa Irina, va fi cercetată în libertate, alături de soţul ei, americanul John Wesley Walker. Un magistrat din oraşul Portland a decis ca Principesa, născută în Elveţia, să fie monitorizată electronic, cu ajutorul unei brăţări, pentru a se asigura că nu va părăsi Statele Unite. Irina, soţul ei şi alte patru persoane sunt anchetate pentru că ar fi a organizat lupte de cocoşi şi pariuri ilegale timp de un an.

 

Principesa Irina şi celelalte persoane arestate de autorităţile americane în acest caz au apărut ieri, în faţa unui tribunal din Oregon. Associated Press scrie că fiica Regelui Mihai a fost calmă pe durata audierilor. Irina Walker şi soţul său au pledat nevinovat în faţa tuturor acuzaţiilor. Magistratul a dispus eliberarea lor, până la următoarea înfăţişare în faţa instanţei, programată pentru luna octombrie.

Procurorii americani au avertizat că Principesa ar putea încerca să ceară azil în Elveţia, motiv pentru care autorităţile i-au confiscat paşaportul şi i-au interzis să părăsească localitatea. Pe lângă dovezile privind pariurile ilegale, presa scrie că poliţia ar fi găsit în locuinţa familiei Walker marijuana, precum şi zeci de arme. Totuşi, oficialii nu au formulat alte capete de acuzare.

Vestea arestării principesei Irina a făcut înconjurul televiziunilor americane. Chiar dacă infracţiunile ce li se impută ei şi soţului său sunt foarte grave, presa nu s-a putut abţine de la comentarii amuzante.

Ştirea a căzut ca un trăsnet în familia regală a României. 

,,Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa şi întreaga Familie Regală speră că justiţia americană şi instanţele Statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz.” se arată într-un comunicat de presă.

Principesa Irina este cea de-a treia fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana şi a cincea în ordinea succesiunii la conducerea Casei Regale. S-a născut la Laussane în 1953, dar trăieşte în Statele Unite de mulţi ani. Are doi copii din primul mariaj. Cu actualul său soţ, John Wesley Walker, este căsătorită din 2007.

 

(Sursa: rtv.net)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments