Migrarea de la un partid la altul nu l-a ajutat. Primar trimis în judecată de DNA. Procurorii îl acuză de comiterea a 27 de infracțiuni

0
90

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe primarul comunei Davideşti din judeţul Argeş, Ion Sandu, care a trecut de la PDL la PSD în baza ordonatei migraţiei politice. Edilul este acuzat de 27 de infracţiuni de abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri şi neglijenţa în serviciu.

 

Astfel, Ion Sandu urmează să fie judecat pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu, 19 de complicitate la fals în înscrisuri şi două de neglijenţa în serviciu, potrivit unui comunicat DNA remis miercuri.

 

Alături de edilul social-democrat au mai fost trimise în judecată încă opt persoane, printre care angajaţi ai primăriei şi directori de firme.

 

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că Ion Sandu, în calitate de primar, a achitat către patru firme controlate de oameni de afaceri, ilegal, suma totală de 1,46 milioane de lei, din banii administraţiei locale.

 

Sandu a făcut plăţile în contextul derulării mai multor contracte de lucrări, însă procurorii susţin că primarul a dat bani pe nişte lucruri care nu exsita.

 

Este vorba despre lucrări neefectuate şi utilaje nelivrate în cadrul execuţiei canalizării din localitatea Davideşti şi lucrări care nu au fost executate în realitate în cadrul modernizării uliţei Vâlcel din satul Conteşti aflat în aceeaşi comună.

 

De asemenea, Sandu a plătit şi lucrări care nu au fost executate la reţeaua de alimentare cu apă din mai multe sate ale comunei Davideşti, precum şi la Căminul Cultural din localitate.

 

A ajutat directori să falsifice acte

Mai mult Ion Sandu i-a ajutat pe doi directori de firme să falsifice mai multe înscrisuri „prin contrafacerea subscrierii, acestea materializându-se prin acceptarea la plată, ordonanţarea şi achitarea lucrărilor menţionate în aceste înscrisuri, dar neexecutate în realitate”.

 

Totodată, „inculpaţii Istrate Valeriu Mihai şi Moise Dumitru, în calitate de diriginţi de şantier, desemnaţi din partea Primăriei comunei Davideşti, privind contractele de lucrări menţionate anterior, au semnat şi avizat prin stampilare mai multe situaţii de lucrări în care au fost menţionate lucrări neexecutate, dar achitate de conducerea UATC Davideşti în contextul derulării contractelor”, se mai arată în rechizitoriul anchetatorilor.

 

În plus, Ion Sandu, alături de două angajate ale primăriei, nu a introdus în evidenţă fiscală mai multe sume. De asemenea, aceştia au dispus plata ilegală „din creditele bugetare aprobate pentru ‘Bunuri şi servicii’ a sumei de peste 24.000 de lei, reprezentând indemnizaţie de hrană acordată salariaţilor din cadrul Primăriei comunei Davideşti”.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments