Cu toate arestările din lume, România nu se va schimba

0
79

Nu mă plâng ca o babă, sunt împăcat şi senin, dar cred, sunt convins că România nu se poate schimba. Ne lovim de un zid, cu cât intri mai adânc în interiorul mecanismelor de cheltuire a banilor publici se deschid noi orizonturi, apar alte şi alte dezvăluiri, e ca şi cum ai intra într-o bulboană care te înghite şi te simţi depăşit, iar la un moment dat eşti epuizat şi renunţi.

 

Nu cred că arestările rezolvă nici 1% din totalul fraudelor, e ca şi cum ai cresta cu briceagul un zid de granit. Fără accesul spontan la cheltuirea tuturor banilor publici şi fără reformarea sectoarelor bugetare, nu se rezolvă nimic.

 

După toate arestările din ultimele luni, precedate de alte zeci de arestări şi precedând alte zeci de arestări, din următoarele luni, aflăm că denunţătorii n-au dovezi împotriva Elenei Udrea, neexistând flagrante, şi mai aflăm că Rareş Bogdan, exponentul unei grupări de influenţă politico-mediatice, declară textual: „Mă întâlneam des cu Marean Vanghelie penru că ne-a apropiat un lucru: România trebuie să se schimbe”. Cum să se schimbe România cu Vanghelie, cel care lua 20% șpagă din costul anvelopării blocurilor? Cine pe cine schimbă?! Rareş Bogdan îşi continuă emisiunile, va aduna în jur politicienii ca la butoiul cu miere, vor trafica audienţă şi vor fierbe mai departe tocana asta politico-financiară.

 

Mazăre scapă pentru că interzice de 15 ani accesul la informaţii în Primărie şi nu vorbeşte niciodată la telefon. E simplu, n-ai cum să-l prinzi. DNA nu ne spune nici 1% din toată povestea, ai 30 de procurori pentru o mie de instituţii publice. Până şi Băsescu spune: „Serviciile nu ştiu tot, ştiu câte ceva…”. Iar uneori participă şi Serviciile la împărţirea prăzii.

 

7EST, cu patru reporteri şi un editor a aflat în doar 10 zile, cu date şi conexiuni, cum s-au furat 3,5 milioane de lei în patru ani la Spitalul de Infecţioase, bani împărţiţi de numai trei familii. Nici DNA, nici Curtea de Conturi, nici Corpul de Control al CJ, nici CJASS, nimeni n-a ştiut nimic. Un trafic de influenţă, o devalizare prin supraevaluarea costurilor – cum le mai demonstrezi acum, după patru ani?

Neverosimil, stupefiant, dar toată lumea tace, presa tace, DSP tace, liderii politici tac, nimănui nu-i pasă. Simţi cum nisipurile te înghit, îţi intră în gât şi în nări şi te sufocă.

 

Citește și Ce n-ați știut despre MAFIA de la Infecțioase: Dorobăț și Bugeac storceau MILIOANE din Sănătate

 

România nu se va schimba. Ideal este să te retragi în micro-universul unei vieţi autonome şi, aşa cum spunea von Trier, să ţii ochii larg închişi.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments