Tineri acuzaţi de şantaj asupra unor elevi cărora le luau banii

0
68

Trei tineri din municipiul Vatra Dornei sunt acuzaţi de şantaj, după ce ameninţau elevi pentru a le percepe diverse sume de bani, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, Ionuţ Epureanu.

 

Potrivit acestuia, investigaţiile au stabilit că, în cursul lunii martie, mai mulţi elevi ai unei instituţii de învăţământ din localitate au dat diferite sume de bani unor tineri care i-au ameninţat cu acte de violenţă.

În urma activităţilor întreprinse de poliţişti, joi s-a reuşit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor ca fiind cinci tineri cu vârste între 17 şi 20 de ani, toţi din Vatra Dornei, care au recunoscut că, în perioada 10 – 16 martie, prin ameninţarea cu acte de violenţă, au solicitat de la mai mulţi elevi sume de bani cuprinse între 5 şi 10 lei, iar aceştia le-au remis sumele de bani solicitate.

 

În baza probatoriul administrat, cei trei suspecţi majori au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de şantaj, după care au fost prezentaţi Judecătoriei Vatra Dornei, care a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru doi dintre aceştia, iar faţă unul s-a dispus măsura controlului judiciar.

 

Faţă de unul dintre cei doi minori de 17 ani s-a dispus măsura arestului la domiciliu, iar faţă de celălalt urmează să se pronunţe Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

 

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments