Voluntari germani la adăpostul pentru câini fără stăpân din Lunca Sucevei

0
100

Şapte voluntari germani ai Asociaţiei de protecţie a animalelor ”Suceava Memory of Tina” lucrează la acoperirea ţarcurilor din adăposturile pentru câini fără stăpân din Lunca Sucevei, materialele de construcţie fiind puse la dispoziţie de municipalitate, a anunţat, astăzi, consilierul local Doiniţa Cocriş.

 

În luna aprilie, Consiliul Local Suceava urmează să aprobe un nou parteneriat cu asociaţia ”Suceava Memory of Tina”, prin care municipalitatea să asigure medicamentele şi hrana necesare pentru câini, iar asociaţia să se ocupe de îngrijirea acestora. Totodată, asociaţia ar urma să gestioneze şi adopţiile în străinătate ale patrupedelor.

În ceea ce priveşte adopţiile locale, acestea se vor putea realiza doar cu aprobarea primăriei. Viceprimarul Lucian Harşovschi a spus că această decizie este inclusă în raportul privind gestionarea câinilor fără stăpân şi are ca scop eliminarea riscului ca patrupedele luate din adăpost să ajungă din nou pe stradă.

 

”Persoanele care vor veni să adopte un câine vor fi legitimate şi trecute într-un registru. Ne luăm măsuri de siguranţă, pentru că Primăria plăteşte unei firme private pentru capturarea câinilor de pe străzi şi nu trebuie să existe riscul ca acei câini să ajungă din nou pe domeniul public dacă vor fi adoptaţi”, a spus Harşovschi.

În perioada septembrie 2014 – februarie 2015, de pe străzile Sucevei au fost capturaţi 1.207 câini comunitari. În aceeaşi perioadă, au fost trimişi spre adopţie în Germania 340 de câini fără stăpân, în timp ce alţi 120 au fost adoptaţi de localnici. Totodată, 770 câini au fost microcipaţi, 500 au fost sterilizaţi, iar 75 au fost eutanasiaţi.

 

În prezent, în adăpostul din Lunca Sucevei sunt aproximativ 1.450 de câini, în condiţiile în care capacitatea este de circa o mie.

 

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments