Ion Iliescu a absentat de la Consiliul Naţional al PSD, deşi anunţase că va fi prezent

0
103

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a absentat de la Consiliul Naţional al partidului, în condiţiile în care, în urmă cu trei săptămâni, anunţase că va fi prezent la această reuniune.

La începutul lunii martie, Iliescu a declarat că nu este nicio grabă să fie organizat un Congres rapid al partidului, apreciind că este nevoie de o perioadă de reflecţie după rezultatele de la sfârşitul anului trecut, şi a precizat că va fi prezent atât la Consiliul Naţional din 20-21 martie, dar şi la Congres, scrie Mediafax.

În acelaşi timp, Iliescu a arătat că nu-şi mai permite să meargă la toate şedinţele de partid, invocând vârsta să. „Am şi eu o vârstă. Nu-mi mai pot permite să merg la toate şedinţele. Şi voi merge selectiv, la cele mai importante. Altminteri suntem în comunicare indirectă sau direct. Dar la reuniuni, la şedinţe m-am mai abţinut. Timpul pe care îl am vreau să-l folosesc ca să scriu în continuare”, a spus Iliescu.

Duminică, liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că Adrian Năstase nu va fi prezent la Consiliul Naţional al PSD, deoarece va fi plecat din ţară în acea perioadă, dar a adăugat că crede că Ion Iliescu va fi prezent.

Preşedintele de onoare al PSD a evitat să mai participe la reuniunile publice ale partidului după ce, la şedinţa CExN convocată după eşecul de la alegerile prezidenţiale, vicepreşedintele Ioan Rus a spus că PSD este etichetat drept un partid ”comunist”.

Ulterior, Victor Ponta a precizat public că PSD a pierdut alegerile prezidenţiale pentru că a fost perceput ca fiind un partid al baronilor locali, apărător al corupţilor, care este etichetat drept ”comunist”.

La acel moment, deputatul Sebastian Ghiţă i-a solicitat lui Iliescu să facă un pas în spate şi să nu mai apară public lângă liderii PSD. Ulterior, Ghiţă a demisionat din PSD.

Iliescu a răspuns acestor acuze printr-o scrisoare deschisă postata pe blogul sau, în care arată că PSD nu poate fi condus că o corporaţie.

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Merele modificate genetic care nu îşi schimbă culoare când sunt tăiate, în curând în magazine. La fel şi cartofii
Articolul următorCătălin Predoiu: Ponta pregătește o acţiune majoră de subminare a Justiţiei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments