Sute de exerciții de instruire pentru Armata Română, în acest an, cu parteneri din NATO și UE

0
169

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a anunţat, duminică, la Câmpia Turzii, că în acest an sunt planificate peste 340 de exerciţii de instruire, din care aproximativ 40 vor fi organizate împreună cu partenerii din NATO şi UE.

 

Mircea Dușa s-a aflat la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, unde a asistat la exerciţiul româno-american „Dacian Warhawk”. Ministrul a precizat că anul acesta Ministerul Apărării Naţionale a planificat peste 340 de exerciţii de instruire, scrie Mediafax.

 

„Săptămâna viitoare, marţi, va începe în poligonul Smârdan un exerciţiu de pregătire în comun tot cu militarii americani, paraşutişti, iar la începutul lunii aprilie vom avea un exerciţiu mai complex, tot în poligonul de la Smârdan, la care vor participa aproximativ 2.500 de militari români, americani şi britanici, plus un pluton de militari din Republica Moldova.

 

Va fi o prezenţă permanentă a militarilor din NATO şi UE pe flancul estic, prin rotaţie, exerciţiile au rolul de a asigura pregătirea militarilor în comun pentru a învăţa şi a perfecţiona tehnicile de luptă în comun”, a spus Dușa.

 

„De asemenea, tot la Câmpia Turzii va începe un exerciţiu cu avioane A-10, vor fi 11 astfel de avioane, un exerciţiu în comun cu partenerii noştri americani”, a mai spus ministrul Apărării.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTrei francezi, arestați în Serbia pentru răpire. Au încercat să răpească o fetiță și din România
Articolul următorLiubliana, stăpână de fotbaliști. Peste ani, s-ar putea ca Liga lui Mitică să se cheme Liga Liublianei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments