Rusia ameninţă cu atacuri nucleare!

0
74

 Zăngănitul de arme se aude din ce în ce mai des şi mai tare în zona ţării noastre. Ambasadorul rus la Copenhaga, Mihail Vanin, a declarat sâmbătă că Rusia va considera ţinte nucleare legitime toate ţările care vor găzdui instalaţii antibalistice NATO. Inclusiv România…

Vanin a ameninţat sâmbătă că Moscova va recurge la atacuri nucleare împotriva Danemarcei dacă această ţară se va alătura sistemului antirachetă.

Primele vizate sunt România şi Polonia

“Toate ţările care se vor alătura sistemului antirachetă NATO în viitor vor fi ţinte ale rachetelor balistice (nucleare – n.r.) ruse”, a adăugat Vanin. Ţările vizate sunt, în primul rând, România şi Polonia. Ţara noastră va amplasa, anul acesta, rachete antibalistice la Deveselu. Ieri, la o zi după declaraţiile lui Vanin, România şi Statele Unite au început un exerciţiu NATO, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, la care participă 200 de militari români, cu şase MiG 21-Lancer şi un elicopter, şi 250 de militari americani, cu şase avioane F-16. Exerciţiul se termină pe 26 martie.

România nu îşi poate asigura minima rezistenţă

Ţara noastră ar trebui să îşi păstreze corect statutul în cadrul sistemului de securizare a Europei. În acest sistem, România, ţară de margine, este supusă riscurilor cu 200% mai mult decât ceilalţi membri NATO. De aceea nu trebuie să facă declaraţii provocatoare. Mai ales că, în acest moment, România nu are capacitatea de a-şi asigura minima rezistenţă în faţa unei agresiuni ”, ne-a spus generalul Mircea Chelaru, fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei Române.

 

 

 

 

 

 

Sursa: libertatea

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments