Un bărbat din Botoşani a ajuns la spital, cu piciorul prins într-un utilaj agricol. Soţia l-a auzind urlând de durere

0
83

Un bărbat de 41 de ani din Poiana, judeţul Botoşani, a trecut prin chinuri groaznice după ce utilajul agricol de mici dimensiuni cu care ara i-a prins piciorul.

Medicii au transportat pacientul la spital cu tot cu lamele utilajului în picior. Pompierii de la descarcerare au tăiat, pe masa de operaţie, discurile de metal şi i-au eliberat omului piciorul.

Bărbatul de 41 de ani făcea, cu puţin înainte să se lase întunericul, curăţenie de primăvară în vie. Afâna pământul când motocultorul – un utilaj pentru arăt de dimensiunile unei maşini de tuns iarba – i-a prins piciorul în lame, la o curbă. Soţia i-a auzit strigătele de durere şi a cerut imediat ajutor.

„Iniţial am fost solicitaţi pentru fractură deschisă provocată de un motocultor. Când am ajuns acolo am observat că picioarele erau blocate între lamele motocultorului. Am solicitat medic şi echipaj de descarcerare”, a spus Adi Raus, paramedic SMURD.

Medicii ajunşi la faţa locului şi-au dat seama că îi fac mai mult rău bărbatului dacă îi scot piciorul dintre lamele utilajului, aşa că au decis să-l ducă la spitalul din Botoşani cu tot cu bucată metalică. La spital au venit şi pompierii de la descarcerare care, pe masa de operaţie, i-au eliberat omului piciorul.

„Am fost solicitaţi prin 112 de un echipaj de prim ajutor SMURD pentru un pacient care prezenta un traumatism membru inferior stâng prin strivire cu un motocultor. Pacientul era stabil hemodinamic”, a spus Daniela Amarande, Ambulanta Botoşani.

Medicii urmează să stabilească dacă piciorul, fracturat în mai multe locuri, mai poate fi salvat sau vor fi nevoiţi să îl amputeze.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments