FOTO. Dorel s-a angajat pe viaţă la şoseaua de centură a Sucevei. După ce a montat indicatoare cu distanţe SF, a pus şi panouri cu rute inventate spre Bucureşti

0
364

După ce, în urmă cu o lună, pe şoseaua de centură a Sucevei şi-a făcut apariţia un indicator rutier care a reconfigurat harta României, Dorel a lovit din nou. Pe un tronson proaspăt dat în folosinţă, mai multe marcaje rutiere au fost montate, însă acestea îi induc în eroare pe şoferi. Un indicator rutier arată că pe acest tronson se poate ajunge la Bucureşti, însă, după câţiva kilometri parcurşi, Bucureştiul dispare de pe marcajele rutiere.

 Indicatoarele rutiere instalate pe şoseaua de centură a Sucevei par a fi menite mai mult să-i încurce decât să-i ajute pe şoferi. Dacă în urmă cu o lună au apărut marcajele rutiere care reconfigurau harta României, acum şi-au făcut prezenţa indicatoarele care duc spre nicăieri. Spre exemplu, un conducător auto care vine dinspre Siret şi doreşte să ajungă la Bucureşti va fi bulversat de modul în care este ghidat de indicatoarele montate în bătaie de joc. Imediat după ce se ajunge la ieşirea din Pătrăuţi spre Suceava, se poate observa că în doar 400 de metri este o rută ocolitoare la dreapta ce duce spre Bucureşti.

 După ce este parcursă această distanţă şi se virează la dreapta, pe tronsonul ce leagă localităţile Pătrăuţi şi Şcheia, în scurt timp apare un alt indicator care arată că până la Bucureşti mai sunt 442 de kilometri. De aici se poate rula încă câţiva kilometri până când apare un alt indicator care semnalează că drumul duce spre Bucureşti, însă imediat îşi face apariţia un alt marcaj rutier pe care localităţile Bucureşti şi Roman sunt tăiate cu o linie roşie. Drumul mai poate fi continuat până la Zidul Morţii unde Bucureşti-ul nu mai există pe nici un indicator, fie el tăiat cu dungă roşie sau acoperit cu o pungă din plastic. Singura şansă este de a avea norocul de a face stânga spre Suceava, unde sunt indicatoare corecte. Astfel, cei care au hotărât amplasarea indicatoarelor rutiere spre Bucureşti nu au ajutat pe nimeni, ci mai mult îi încurcă pe şoferii care nu cunosc zona.

 În urmă cu două săptămâni, o jumătate din şoseaua de centură a Sucevei – ruta ocolitoare, cum a mai fost denumită, este funcţională. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a anunţat, pe 12 martie 2015, că începând cu ora ora 16.00, legătura între DN 2 şi DN 17 (şoselele către Vama Siret şi înspre Ardeal, prin Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei) se va putea face prin ruta ocolitoare a municipiului Suceava, de la Pătrăuţi către Şcheia. În mod neobişnuit, deschiderea porţiunii de drum ocolitor nu s-a făcut în prezenţa oficialităţilor locale, a unei mulţimi de popi, fără colaci, slujbe sau discursuri prin care şefi şi şefuleţi să sărute mâna guvernului sau vreunui ministru în funcţie. Încă de mai bine de o lună de altfel, Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, care gestioenază lucrările de la şoseaua de centură a Sucevei a transmis că deschiderea tronsonului al treilea al centurii de ocolire a municipiului reşedinţă de judeţ între cele două drumuri importante, nu se va face cu tam – tam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: adevarul

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments