Portretul lui Andreas Lubitz. Cine este copilotul acuzat că ar fi prăbuşit deliberat aeronava Airbus A320 cu 150 de pasageri

0
98

Portretul lui Andreas Lubitz. Cine este copilotul acuzat că ar fi prăbuşit deliberat aeronava Airbus A320 cu 150 de pasageri

Cu 630 de ore de zbor, Andreas G. Lubitz, era cel mai puţin experimentat dintre cei doi piloţi de la bordul aeronavei. Originar din Düsseldorf,  Andreas G. Lubitz ( 28 de ani)a fost angajat în 2013, au dezvăluit reprezentanţii Lufthansa.

„Copilotul este de origine germană şi nu figura în dosare ca terorist”, a afirmat joi procurorul din Marsilia Brice Robin, într-o conferinţă de presă. Aceasta a dezvăluit că familia lui Andreas G. Lubitz a părăsit oraşul Marsilia şi s-a întors în Germania.

Potrivit acestuia, „se auzeau strigăte în ultimul moment”, ceea ce înseamnă ca pasagerii şi-au dat seama ce se întâmplă chiar înainte de impact. „Cutia neagră a vorbit”, a precizat procurorul, detaliind conversaţiile care au avut loc în cabină în ultimele 30 de minute înainte de prăbuşire.

„În primele 20 de minute, cei doi piloţi discutau normal, vesel. Nimic anormal. Comandantul de bord pregătea informarea pentru aterizarea la Dusseldorf, iar răspunsurile copilotului par laconice. Comandantul de bord îi cere copilotului să preia comanda şi se aude zgomotul unui scaun şi uşa care se închide. Probabil a mers să-şi satisfacă o necesitate naturală. Copilotul manipulează atunci sistemul de monitorizare a zborului pentru a începe coborârea în timp ce era singur la comanda”, a precizat procurorul.

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments