FOTO. Simulare de accident grav în Bacău. Forţele speciale şi-au testat capacitatea de reacţie

0
168

Un accident extrem de grav, în care au fost implicate un autocar cu pasageri și un autocamion ce transporta acid clorhidric, a fost simulat astăzi în Bacău. La exercițiul special a participat un număr impresionant de forțe, de la pompieri și cadre militare, până la polițiști, jandarmi și inspectori de protecția mediului. Scopul a fost testarea vitezei de reacție și organizarea  sub comandă unică a tuturor celor care trebuie să intervină în situații de criză.

 

La ora 11:00 s-a dat alerta în Bacău, în cadrul unui exerciţiu de testare a planului roşu de intervenţie. Forţele speciale şi-au testat capacitatea de reacţie la un accident cu victime multiple între un autocar şi o mașină care transporta substanțe periculoase. Au fost trimise toate ambulanțele SMURD, 5 autoutilitare de la Serviciul Județean de Ambulanță, 4 autospeciale cu apă și mașini de intervenție de la poliție.

 

 

 

„La nivelul Serviciului de Ambulanță Bacău a fost testată capacitatea de răspuns în prima etapă și de evaluare a scenei accidentului, după care a fost testată capacitatea de alertare a personalului aflat în turele libere care, conform procedurii, în cazul unui asemenea eveniment, trebuie anunțat și trebuie să se prezinte la serviciu,” a spus Adrian Colibaba, director medical la Serviciul de Ambulanță Bacău.

 

Căpitan Andrei Grecu, purtător de cuvânt al ISU Bacău: „De asemenea, din cadrul Inspectoratului s-a deplasat un echipaj pentru cercetare chimică radiologică bacteriologică și nucleară care a efectuat măsurătorile și a stabilit concentrația în zona accidentului rutier a acidului clorhidric.”

 

 

 

La locul accidentului au fost chemați și voluntarii de la Crucea Roșie.

„Rolul Crucii Roșii împreună cu celelalte autorități, a încercat pe cât posibil să faciliteze procesul prin care am trecut și să scoatem în primul rând un timp foarte bun, să avem și rezultate bune și toate victimele să fie unde trebuie duse, la spital, și au fost folosite cele mai bune metode,” a explicat Delia Lepădatu, voluntar la Crucea Roșie.

 

 

 

Planul roșu de intervenție se aplică în caz de accidente cu victime multiple sau în caz de calamități și prevede coordonarea tuturor forțelor de intervenție disponibile în județ printr-o comandă unică asigurată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență și UPU SMURD.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments