Proful „Patu’ sau patru” rămâne în arest preventiv. Judecătorii ieșeni când îl trimit acasă, când după gratii

0
72

Soluții diametral opuse în dosarul de şantaj şi tentativă la viol al fostului conferenţiar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa“ din Iaşi. După ce judecătorii Tribunalului Iaşi au dispus, zilele trecute, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Dumitru Păduraru, vineri, magistraţii de la Curtea de Apel au întors soluţia, arată „Ziarul de Iași”.

 

Judecătorul Curții de Apel a decis ca Păduraru să rămână în spatele gratiilor pentru cel puţin încă 30 de zile, perioadă în care procesul ex-conferenţiarului de la UMF va continua. Este a doua oară când magistrații celor două instanţe au luat decizii diametral opuse în cazul lui Dumitru Păduraru. Luna trecută, magistraţii de la Tribunal luaseră o decizie similară ce a fost însă de asemenea anulată de colegii lor de la instanţa superioară. Apărătorii lui Păduraru au refuzat să comenteze decizia luată de Curtea de Apel.

 

Dumitru Păduraru a fost încarcerat la începutul lunii februarie, la scurt timp după ce împotriva sa procurorii DNA Iaşi au demarat o anchetă. De la bun început, avocaţii săi au contestat încadrarea juridică a faptei imputate de procurori sus­ţinând că nu ar exista indicii te­meinice pentru ca Păduraru să fie acuzat de luare de mită şi tentativă la viol. Păduraru a fost între timp şi trimis în judecată pentru aceleaşi infracţiuni în rechizitoriu, procurorii conturându-i un profil de „obsedat sexual“.

 

Citește și Stenograme. Un MANIAC SEXUAL la UMF Iași. Momente șocante trăite de o studentă agresată de profesorul său

 

Conform documentului, Păduraru ar fi solicitat unei studente de 19 ani, din Huşi, să facă sex cu el pentru a o promova la disciplina Anatomie, la care conferenţiarul era titular înainte de a fi reţinut de anchetatori. Păduraru a fost filmat de către studenta căreia i-a solicitat să facă sex cu el, înregistrările fiind depuse ca probe la dosar. Tot în rechizitoriu, procurorii notează că Păduraru ar fi solicitat favoruri sexuale de la studentele sale şi în alte rânduri.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments