ANUNȚ-BOMBĂ în media românească: ADRIAN SÂRBU A DEMISIONAT DIN TRUSTUL PRO

0
78

Adrian Sârbu a demisionat. Central European Media Enterprises Ltd. (CME) anunţă, într-un comunicat de presă, că Adrian Sârbu a demisionat, miercuri, din funcţiile de Preşedinte şi Chief Executive Officer (CEO) ale companiei care deține trustul PRO. Demisia lui Adrian Sârbu ridică mai multe semne de întrebare. 

 

„Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România. Ulterior, din 2007 până în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME”, se arată în comunicat.

Ronald Lauder, fondatorul CME şi şeful boardului directoral al CME, îi mulţumeşte lui Adrian Sârbu, prin intermediul aceluiaşi comunicat, pentru „numeroasele contribuţii la succesul companiei CME, pentru pasiunea, dedicarea şi viziunea creativă de excepţie de care a dat dovadă încă din 1995”.

„În toată această perioadă, Adrian a creat şi implementat strategia multichannel pentru CME şi divizia new media. Şi-a îndeplinit cu succes atribuţiile de CEO, reuşind să menţină compania în poziţia de lider de piaţă într-un context macroeconomic foarte dificil şi într-o perioadă de tranziţie a industriei media. Îi suntem recunoscători lui Adrian pentru toate aceste realizări şi ne dorim să continuăm colaborarea şi în viitor”, spune Ronald Lauder.

Adrian Sârbu a declarat că este „mândru” că a făcut parte din CME pentru aproape 20 de ani şi că a contribuit la succesul neîntrerupt al companiei în această perioadă plină de provocări. „Este o organizaţie extraordinară, cu oameni foarte talentaţi. Sunt încrezător în succesul companiei şi în viitor. Misiunea mea la CME a fost îndeplinită”, a spus Adrian Sârbu, citat în comunicat.

Adrian Sârbu va fi în continuare angajat CME până la 1 ianuarie 2014. Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, să conducă temporar comisia directorală până la preluarea sarcinilor de către un CEO permanent.

Potrivit comunicatului, boardul companiei susţine strategiile de business implementate de către managementul CME în anul 2013, inclusiv intenţia de creştere a tarifelor de publicitate TV şi a tarifelor pentru retransmisie, care ar trebui să conducă la o creştere a business-ului şi la performanţe notabile pentru CME.

Adrian Sârbu a promovat, în 1990, prima lege a audiovizualului, care a pus bazele televiziunii independente private din România. El a revoluţionat piaţa de media din România, odată cu lansarea PRO TV, în decembrie 1995.
Adrian Sârbu este unul dintre cei mai importanţi acţionari individuali în CME, ca urmare a fuziunii dintre CME şi Media Pro din 2009 şi deţine Mediafax Group.

 

ADRIAN SÂRBU, demisie cu semne de întrebare

 

Demisia lui Adrian Sârbu ridică mai multe semne de întrebare, în condițiile în care acesta își prelungise de curând pentru trei ani contractul cu CME. Salariul lui Adrian Sârbu era de 1,8 milioane de dolari și prevedea bonusuri care ar fi putut ajunge la 100% din salariu. 

Adrian Sârbu avea astfel asigurată funcția de președinte și CEO al companiei până pe 31 decembrie 2016. În cazul în care CME ar fi dorit încheierea contractului cu Adrian Sârbuînainte de această dată, românul ar fi primit între 3,6 și 5,3 milioane de euro, potrivit clauzelor de reziliere. Totodată, dacă CME ar fi rupt contractul mai devreme, Adrian Sârbu ar fi fost numit șeful operațiunilor pe România până în 2020, pentru un salariu de 900.000 de dolari anual. 

În mod ciudat, Adrian Sârbu a ales însă să demisioneze, gest care nu-i aduce niciun fel de compensații financiare din partea CME. 

 

Motivul demisiei lui Adrian Sârbu? CME, pierderi importante în prima jumătate a anului 2013

 

CME, compania mamă a Pro TV, a înregistrat în prima jumătate a anului 2013 venituri totale de 317,3 milioane de dolari, în scădere cu 61 de milioane față de aceeași perioadă din 2012.

CME s-a afundat în pierderi nete de 150 de milioane de dolari, o diferență notabilă față de ianuarie – iunie 2012, când compania avea pierderi de doar 10,7 milioane de dolari. România este țara care a adus CME cele mai mari venituri în 2013.

 

(Sursa: realitatea.net)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments