Ofițer de crimă organizată, reținut în timp ce lua 5.000 de euro mită, în dosarul lui Sergiu Lucinschi

0
70

Un ofițer DIICOT a fost reținut în dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, informează B1 TV, citând un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Ofițerul a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 5.000 de euro.

 

„În perioada decembrie 2014 – martie 2015, inculpatul Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea altor persoane, a exercitat asupra unui om de afaceri, acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la D.I.I.C.O.T pentru mai multe infracțiuni (printre care și gestiune frauduloasă). De asemenea, inculpatul i-a promis omului de afaceri că va depune diligențele necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor într-o infracțiune pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează”, se arată în comunicatul citat.

 

„Totodată, în același context, inculpatul Comăneanu Constantin, ofițer de poliție care desfășura activități specifice în același dosar, printr-un intermediar, i-a solicitat omului de afaceri o sumă de bani, inițial neprecizată, afirmând că poate influența modul de soluționare al dosarului respectiv. Mai mult, pentru a-i întări încrederea, inculpatul Comăneanu Constantin, prin același intermediar, i-a transmis omului de afaceri o copie a plângerii depusă de inculpatul Lucinschi Sergiu și i-a comunicat totodată că se va lua împotriva lui măsura arestării, lucru care s-a și întâmplat ulterior. Având în vedere că informațiile se confirmaseră, după punerea sa în libertate, omul de afaceri a fost de acord să îi înmâneze intermediarului suma de 30.000 euro, din cei 50.000 de euro pretinși inițial, în vederea rezolvării favorabile a dosarului său. Din această sumă, la data de 30 martie 2015, persoana intermediară a remis suma de 5.000 de euro inculpatului Comăneanu Constantin, împrejurarea în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, mai arată precizează procurorii anticorupție.

 

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut de procurorii DNA, în noaptea de luni spre marți, după două ore de audieri.

 

Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, este cercetat într-un dosar în care este suspectat de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014 – martie 2015, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. El este acuzat că ar fi pretins suma de 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 – martie 2015.

 

Lucinschi și ofițerul DIICOT vor fi duși marți în fața instenței Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Comisia de anchetă privind doborârea MH17 caută sistemul de rachete Buk care a lovit aeronava
Articolul următorProducţia de petrol a SUA a atins un nou record în 2014
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments