Traseism politic. Senatorul Sorin Ilieșiu a ajuns în barca PSD de la liberali, via PLR

0
80

Traseismul politic rămâne printre metehnele aleşilor. Cel mai nou exemplu este dat de senatorul Sorin Ilieşiu – fost liberal, fost membru PLR, acum militant PSD. După zece ani în PNL şi doar unul în formaţiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu, Sorin Ilieşiu spune că doctrina social-democrată este cea care l-a convins.

 

Sorin Ilieșiu şi-a anunţat dorinţa de a se alătura PSD, în plenul Senatului, cu puţin înainte de votul în cazul lui Darius Vâlcov.

 

„Mă voi înscrie într-un nou partid, un partid care a decis să îşi asume proiectul naţional de reformare morală a societăţii româneşti: Partidul Social Democrat”, a anunțat senatorul.

 

Decizia i-a adus cuvinte grele din partea foştilor colegi liberali.

 

„Iar dacă penibilul, până astăzi, domnule Ilieşiu, nu purta un nume, de azi poartă. Este numele dumneavoastră”, i-a spus liberalul Puiu Hașotti.

 

În apărarea senatorului a sărit, însă, liderul de grup al social-democraţilor, Ilie Sârbu.

 

„Lăsaţi dreptul fiecărui parlamentar să îşi decidă direcţia în care vrea să meargă. L-a convins partidul nostru, l-am acceptat cu mare drag. Ştiu că vă deranjează, ştiu că vă doare că n-a trecut un oarecare senator. Domnul IIieşiu e o personalitate”, a proclamat liderul PSD.

 

În câteva minute subiectul monopolizase deja toate discuţiile în plenul Senatului. Prilej de noi ironii:

 

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului: „Vreau să vă propun ceva: Nu vreţi să facem mâine o sesiune specială dedicată acestui subiect?”

 

„Daaaa”….

 

Sorin Ilieşiu este la primul mandat în Senatul României, însă a intrat în politică în urmă cu zece ani. S-a înscris atunci în Partidul Naţional Liberal, pe care l-a părăsit anul trecut, dezamăgit de ruperea Uniunii Social Liberale. L-a urmat pe Călin Popescu Tăriceanu şi a activat în gruparea acestuia puţin peste un an.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments