Un marinar român mort și alți doi dați dispăruți după naufragiul unui pescador italian în Marea Adriatică

0
99

Un român a murit, iar alţi doi sunt daţi dispăruţi după scufundarea unui pescador în Marea Adriatică, în largul coastelor Italiei.

 

În naufragiul de joi şi-a mai pierdut viaţa şi un marinar italian, informează La Republica. Potrivit primelor informaţii,se pare ca valurile mari au răsturnat vasul.

 

Echipajul pescadorului „Sparviero” era format din 6 marinari: 3 italieni şi 3 români.

 

Trei bărbaţi au fost scoşi din apă de echipajele de salvare şi transportaţi la un spital din Civitanova.

 

Pentru doi dintre ei – Michele Fini, în vârstă de 25 de ani, şi Viorel George Toma, de 19 ani – medicii nu au mai putut face nimic, ei murind din cauza hipotermiei. Cel de-al treilea, Aldo Leo, de 37 de ani, se află în afara oricărui pericol.

 

Ulterior a fost găsit încă un marinar italian, starea sa de sănătate fiind stabilă. În schimb, doi români sunt încă daţi dispăruţi.

 

„Aveam o captură de 60-80 de tone de scoici. Din cauza unui val mare venit din est încărcătura s-a mutat toată pe o singură parte şi barca s-a răsturnat. Căpitanul a apucat să ceară ajutorul însă am stat în apă în jur de oră şi jumătate înainte ca echipele de salvare să ajungă la noi”, a declarat Aldo Leo.

 

Şi căpitanul vasului – Leonardo Coccia – a supravieţuit, însă nu a dorit să vorbească cu jurnaliştii, el fiind vizibil afectat de accident şi aşteptând veşti despre cei doi marinari încă dispăruţi.

 

Potrivit sursei citate, având în vedere cât a trecut de la naufragiu, există şanse minime ca cei doi români să fie găsiţi în viaţă. Echipele de salvare continuă însă căutările.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments