Patron dispărut fără urmă, într-o ȚEAPĂ DE COMĂ. Constantin Bruschi, căutat de foștii angajaţi cărora le datorează salariile

0
3945

Firma Moldi King Grup a dispărut cu tot cu calculatoare fără să plătească nici chiria pentru sediu. Vineri a zis că le dă salariile luni, iar în week-end, firma a dispărut cu totul. Cu trei ani în urmă, societatea, abia înfiinţată, a tras ţeapă la salariu singurului angajat de atunci. Acum, isprava a fost repetată cu şase angajaţi.

 

Proprietarul unei firme de construcţii din Iaşi a dispărut fără urmă, cu salariile pe o lună a şase dintre angajaţi. Foştii salariaţi nu îşi explică ţeapa pe care au luat-o, mai ales că societatea începea să încheie ceva contracte.

Spoială frumoasă

Firma Moldi King Grup, care avea sediul la Redoffice, pe strada Sfântul Andrei, s-a volatilizat fără urmă într-un week-end. “A spus că se duce să aducă maşinile luate în leasing. Luni dimineaţă, când am mers la sediu să ne luăm salariile şi să continuăm munca, firma era plecată cu totul din sediu. Nu a plătit nici chiria”, ne-a spus Constantin Biacă,unul dintre cei şase angajaţi ţepuiţi de Constantin Bruschi.

Cei şase angajaţi ai Moldi King Grup au sosit în firmă în acelaşi timp, în jurul datei de 20 ianuarie. Ştiau că sunt angajaţi de o societate care se dezvoltă şi totul părea extrem de serios. Exista un sediu bine poziţionat şi personal la serviciu pe parcursul zilei. “Eu m-am angajat pe un post de agent de vânzări.Trebuia să caut contracte pentru firmă”, spune Constantin Biacă, unul dintre cei şase angajaţi rămaşi şi fără loc demuncă, şi fără salariu. Colegii agentului de vânzări – Elena Consuela Şobache (jurist), Anamaria Andreea Ursache (secretara), Bogdan Ruginosu (director vânzări), Cristian Andrieş şi Doru Băetanu erau ceilalţi colegi ai săi. “Toţi veneam zilnic la serviciu, fără să bănuim ce va urma”, povesteşte Constantin Biacă.

 

 

Constantin Bruschi pare să-i salute din mers pe cei care au muncit la firma sa, printre care Constantin Biacă (foto mic)

Dispărut din sediu

Pe 20 februarie, la fix o lună de la angajare, cei şase salariaţi de la Moldi King Grup aşteptau prima leafă. “Ziua a căzut într-o vineri şi am aşteptat degeaba să ne dea primul salariu. Într-un târziu a răspuns la telefon şi ne-a rugat să aşteptăm până luni. Era, chipurile, plecat să aducă maşinile luate în leasing pentru firmă şi urma să primim salariile luni”, a spus Constantin Biacă. În ziua de luni, toţi salariaţii firmei s-au întâlnit la birou, cum făceau de obicei. “Singurii care lipseau erau patronul, Constantin Bruschi, împreună cu asociatul său, Sergiu Bungeanu. Şi lipseau toate calculatoarele din firmă. Peste week-end veniseră şi luaseră tot, fără să plătească chiria la clădirea unde era biroul”, a declarat Constantin Biacă.

Foştii angajaţi ai firmei spun că sunt siguri că nu vor mai recupera vreodată salariile de la Moldi King Grup. “Ne-a spus în faţă că nu ne mai dă nimic. Acum nici nu mai răspunde. Am fost la Poliţie, dar ne-au spus că nu este de competenţa lor”, a afirmat Biacă.

Constantin Bruschi spune că a renunțat la cei șase angajați pentru că aceștia ar fi fost „incompetent”: „ Băietanu, spre exemplu, care era responsabil pe PSI, nu a fost în stare într-o lună să facă niște acte. Nici măcar nu le-a scris. Cel care mă acuză, Biacă, este un fost pușcăriaș. Eu nu am dispărut. Mi-am schimbat sediul firmei, la Tehnopolis. În locul celor șase oameni pe care i-am dat afară în aceeași zi, am angajat alții cinci”.

 

Aceeaşi acuzaţie acum trei ani

Acelaşi Constantin Bruschi a fost implicat într-un scandal similar în urmă cu trei ani, pe când avea sediul proaspetei sale firme Moldi King Grup la Incubatorul de Afaceri de pe Sărărie.Unica angajată, Ramona T., secretară a firmei, l-a reclamat peste tot pe Constantin Bruschi pentru că, după două luni, nu a văzut nici un salariu. “Nu am văzut nici un salariu. Sunt înjurată la telefon de fiecare data când îi cer banii. Spune că are şantiere prin ţară, dar nu am văzut niciodată state de plată sau vreun muncitor cu care să vorbească. Mă întreb cum poate un puşti de 22 de ani cu 8 sau 10 clase la Ion Holban să conducă o afacere”, a povestit atunci Ramona, pentru Ziarul de Iaşi.

 

Citește și CARTEL MAFIOT în taximetria din Iași. O afacere de 10 milioane de euro pe an împărțită de o mână de patroni

 

Pentru că firma lui Bruschi a avut chiria plătită în avans la Incubatorul de Afaceri, nu a avut cum să dispară fără să achite facturile, aşa cum a făcut la Redoffice.

În 2012 tânărul a încercat să încheie mai multe contracte, fără a avea forţa de muncă pentru a le onora. În acest an, a încercat acelaşi lucru, fapt dovedit de mărturiile foştilor angagaţi. “În afară de noi, nu ştiu să mai fi lucrat cineva acolo”, a mai precizat Biacă, fostul agent de vânzări al firmei conduse de Constantin Bruschi.

 

 

Sediul de pe Sfântul Andrei, locul ţepei pentru cei şase angajaţi

Activitate inexistentă

SC Moldi King Grup SRL este o firmă din Iaşi cu sediul pe strada Drobeta nr 1. Ca obiect de activitate are construcţii şi transporturi. Societatea a fost înfiinţată în mai 2012, iar ultima declaraţie a fost depusă în septembrie 2014. Pe site-ul Ministerului de Finanţe, firma nu figurează cu bilanţ depus în 2012 şi 2013.

Singura activitate detectabilă o reprezintă încercarea de angajare a unui inginer, zidar şi alţi specialişti din domeniul construcţiilor în cadrul unor anunţuri publicate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în august 2014. 

5 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments