CRIMĂ DIN PLICTISEALĂ. Trei tineri americani au omorât un student pentru că nu aveau altceva de făcut

0
95

„L-am omorât fiindcă ne plictiseam”.  Este explicaţia năucitoare pe care trei adolescenţi din Statele Unite au dat-o poliţiştilor, după ce au împuşcat mortal un student australian.

 

Victima primise o bursă la o universitate din statul american Oklahoma şi juca baseball în echipa şcolii. Ieşise să alerge, aşa cum făcea aproape în fiecare zi, atunci când a fost atacat cu brutalitate şi fără motiv.

„Era pe marginea drumul şi tocmai când eu treceam, a căzut, a căzut într-un şanţ.” – a fost apelul primit de poliţişti la 911. O şoferiţă l-a văzut pe tânărul Christopher Lane şi a sunat imediat la numărul de urgenţă.

„Avem nevoie de o ambulanţă care să plece înspre Twilight Beach. Avem un bărbat care a fost împuşcat. Sângerează în zona din spate. Nu este conştient. Respiră? Foarte slab.”

În aşteptarea ambulanței, femeia a încercat să îi acorde primul ajutor: „Nu aud sirenele, nu văd nicio lumină. Doamne, cât mai durează?”

 

Efoturile ei, dar şi cele ale medicilor au fost, din nefericire, zadarnice. Tânărul de 23 de ani a murit la spital.

Cuprins de remuşcări, un adolescent de 17 ani le-a povestit până la urmă polițiștilor ce s-a întâmplat.

Daniel Ford, şeful poliţiei: „Ne-a spus: „Eram plictisiţi, nu aveam nimic de făcut şi am decis să omorâm pe cineva.”

El a fost de faţă când doi prieteni ai săi, unul de 15 iar celelalt de 17 ani, l-au împuşcat pe Christopher Lane. Îşi aleseseră ţinta la întâmplare.

Peter Lane, tatăl victimei: „Este ceva lipsit de sens. Nu făcuse nimic şi nici nu ar fi putut să facă ceva. Era un sportiv care a mers la jogging aşa cum făcea în cinci sau şase zile din săptămână.”

Cei doi adolescenţi care l-au omorât pe tânărul australian vor fi judecaţi pentru omor deosebit de grav, iar băiatul care a mers la poliţie – pentru complicitate.

(Sursa: stirileprotv.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments