VIDEO. „Bestia din Torino” readusă la viață de un grup de fani, după mai bine de 100 de ani de adormire

0
92

Un grup de fani dedicaţi ai automobilelor de colecţie au reuşit ceea ce părea aproape imposibil, să readucă la viaţa un Fiat S76, model 1911.

 

„Bestia din Torino”, aşa cum a fost poreclit autoturismul care a depăşit venerabila vârsta de 100 de ani, a fost restaurată complet în ultimul deceniu, iar acum este în stare perfectă de funcţionare, scriu cei de la Carscoops.

 

Fiatul, care cântăreşte 1.650 de kilograme, are un motor mamut, de 28,3 litri, ce dezvoltă nu mai puţin de 290 de cai putere!

 

 

Duncan Pittaway este cel care a achiziţionat autoturismul în anul 2003 şi care a investit timp de 10 ani în restaurarea acestuia.

 

S-au folosit piese originale de la unul dintre cele două S76 construite de Fiat, iar cele care nu au fost disponibile, cutia de viteze sau radiatorul, au fost fabricate de la zero, respectând la literă planurile producătorului italian.

 

Fiat S76 a fost construit special pentru a doborî recordul de viteză şi trebuia, conform teoriei, să atingă peste 290 de kilometri pe oră. Modelul n-a fost înregistrat oficial decât cu „numai” 217 kilometri pe oră.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments