Ziua în care americanii l-au prins pe ”Unabomber”, unul dintre cei mai temuţi terorişti din istorie

0
97

Pe 3 aprilie 1996, autorităţile americane l-au prins, în cabana sa din Montana, pe bărbatul suspectat că ar fi teroristul ”Unabomber”, responsabil pentru moartea a trei persoane şi rănirea altor 23.

 

Celebrul terorist, denumit de presa americană Unabomber, din cauza metodei sale preferate de a ucide se numea de fapt Theodore John „Ted” Kaczynski şi s-a născut pe data de 22 mai 1945 în Chicago, din părinţi emigranţi polonezi.

Kaczynski a fost un copil fragil şi bolnăvicios, care a suferit de reacţii alergice la multe medicamente şi a fost nevoit să trăiască în condiţii de izolare şi recuperare medicală.

De fapt, mulţi dintre specialiştii care l-au studiat şi i-au analizat ulterior motivaţiile sunt convinşi că multe incidente din copilăria sa tristă, l-au marcat serios pe viaţă. De fapt, conform observaţiilor medicilor care l-au tratat, se pare că după perioadele sale de spitalizare, personalitatea lui Ted s-a schimbat categoric. Până şi naşterea fratelui său mai tânăr, David Kaczynski, a avut un efect puternic asupra sa.

Părinţii săi au observat de la bun început sclipirile de geniu ale lui Ted faţă de domeniul matematicii, prin urmare l-au impulsionat şi susţinut avid în această direcţie.

Copil cu o inteligenţă sclipitoare, Ted a avut totuşi de suferit în perioada şcolii. Afecţiunile sale medicale l-au împiedicat cu doi ani de zile să meargă la şcoală la vârsta normală de şcolarizare. În plus, a fost marginalizat şi tratat drept „diferit” atât de profesorii din şcoală şi liceu, cât şi de colegi. „Vina” consta doar în inteligenţa sa deosebită care-i complexa pe cei din jur. În ciuda acestor neajunsuri la nivel de integrare socială, Ted a fost un copil activ în grupurile şcolare în care a activat, inclusiv în grupul de limbă germană şi cel de şah.

 

 

 

(Sursa: descopera.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentO broscuţă "Transformers", descoperită în jungla din Ecuador
Articolul următorCum se pescuia odinioară (anul 1962) la Gurile Dunării sturioni „monștri”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments