„Era o tânără scriitoare minunată. Era cineva la cei treisprezece ani ai ei… Ardoarea, spiritul care o anima – mereu activ, punând mereu lucrurile în mișcare … E ca o surioară pasională a lui Kafka, este fetița lui pierdută”. – Philip Roth, The Ghost Writer
Volumul este editat de Humanitas si poate fi cumpărat de la librăriile din reţeaua SEDCOM LIBRIS.
Povestea tragică a Annei Frank e bine știută. Împreună cu familia ei și alți cunoscuți evrei, Anne a stat ascunsă timp de doi ani (6 iulie 1942 – 4 august 1944), de teama deportării în lagăr, în așa-numita Anexă a sediului firmei patronate de tatăl său, în Amsterdamul ocupat de germani.
Avea 13 ani când a intrat în Anexă. A ținut aici un jurnal (început anterior, în 12 iunie 1942), devenind la un moment dat conștientă că el va reprezenta un document important după ce războiul se va sfârși. În 4 august 1944, așadar nu mult după debarcarea Aliaților în Normandia, când finalul recluziunii părea foarte aproape, Anne și ceilalți șapte locatari ai Anexei sunt arestați și, mai târziu, deportați cu ultimul transport spre Auschwitz. Cu excepția lui Otto Frank, toți vor muri. Anne și sora ei se sting de tifos la Bergen-Belsen în februarie sau martie 1945. Eliberat din lagărul de la Auschwitz, tatăl Annei va publica și va face cunoscut în toată lumea jurnalul fiicei sale.