Super-spionii nu doreau decât să ia Bac-ul! Prinși cu aparatură de ultimă generație folosită pentru FRAUDAREA EXAMENULUI DE BACALAUREAT

0
83

Un denunţ anonim le-a adus poliţiştilor din Iaşi o anchetă rarisimă. Aceştia au prins în flagrant doi tineri aflaţi într-o maşină parcată preajma unui liceu din oraş, în interiorul căreia au descoperit aparatură de interceptare video şi ambientală extrem de scumpă.

 

Poliţiştii ieşeni au dat detalii despre o tentativă de fraudă la Bacalaureatul de toamnă fără precedent în Iaşi. Incidentul a avut loc la Liceul „Dimitrie Leonida” din cartierul Bularga în timpul probei scrise la Limba Română, susţinută de candidaţi în dimineaţa zilei de luni, 26 august, afirmă Adevărul.

O patrulă de Poliţia a primit un pont potrivit căruia în prejma liceului este parcat un autoturism Mercedes în interiorul căruia se petrec lucruri suspecte. Poliţiştii i-au luat la întrebări pe ocupanţii maşinii, doi tineri, un băiat de 28 ani şi o fată de 16 ani, domiciliaţi în judeţul Neamţ. Speriaţi aceştia au recunoscut că încearcă s-o ajute cu rezolvarea subiectelor pe o prietenă aflată în sala de examen. Un poliţist responsabil cu supravegherea a intrat în liceu şi a descoperit că tânăra avea asupra ei un telefon mobil „deghizat” sub forma unui ceas pe care-l purta la mână. În acelaşi timp, candidata avea o cască minusculă „hands-free” introdusă în ureche, iar firul care ducea către telefonul mobil fusese lipit cu bandă adezivă de corp. Ca să-l facă cât mai greu de depistat, cei trei au decojit un strat de plastic de pe fir.

Partea cu adevărat nemaiîntâlnită în cazul unor tentative de fraudă la Bac a fost descoperită în portbagajul maşinii Mercedes. Acolo poliţiştii au găsit aparatură de ultimă generaţie, echipamente de transmisie, inclusiv emiţătoare, şi un laptop. Aparatura era atât de performantă încât tinerii din maşină au reuşit să intercepteze chiar imaginile din sala de examen, surprinse prin intermediul camerei video de supraveghere, şi auzeau tot ce se vorbea în clasă.

„Luni, în jurul orei 10.00, ne-am autosesizat din oficiu despre doi tineri aflaţi într-un autoturism parcat pe o stradă din apropierea unităţii de învaţământ, care aveau un comportament suspect. S-a procedat la legitimarea celor doi ocupanţi ai autoturismului şi percheziţionarea maşinii. S-a găsit un echipament de transmisie şi, în urma verificărilor, s-a stabilit că cei doi au transmis informaţii către o persoană din interiorul liceului, care susţinea proba scrisă la Limba şi Literatura Română. S-a luat legătura cu preşedintele comisiei de examen, iar persoana a fost eliminată. Se continuă verificările, împreună cu procurorul de caz”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Potrivit regulamentului Ministerului Educaţiei, tânăra de 18 ani eliminată din examen nu se va putea prezenta la următtoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. Deocamdată, anchetatorii n-au stabilit încadrarea în anchetă. În total, şapte candidaţi au fost eliminaţi din examen la Iaşi în cursul zilei de luni.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCum reacționezi când te trezești FAȚĂ-N FAȚĂ CU UN DINOZAUR?
Articolul următorÎnjunghiată de propria fiică
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments