Parlamentarii din Iași au votat PENTRU EUTANASIERE

0
99

Plenul Camerei Deputaților a adoptat amendamentul de lege prin care câinii comunitari vor fi eutanasiați dacă nu sunt adoptați în termen de 14 zile. Legea va ajunge pe masa preşedintelui şi, dacă nu vor exista contestaţii, va fi pusă în aplicare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. Și parlamentarii ieșeni au votat în cea mai mare parte „pentru”.

 

Îngrijoraţi de numărul mare de câini din oraș – oficial 4000, neoficial 7.000 – cei mai mulţi parlamentari din Iași au votat PENTRU eutanasiere. 

 

”Am votat pentru a se intra în normalitate în marile oraşe ale ţării, pentru că de aici pleacă practic acest demers al nostru. Cei mai mulţi dintre câinii fără stăpân în marile oraşe s-au înmulţit în ultimii ani”, și-a motivat votul parlamentarul PSD Constantin Adăscăliței.

 

Și deputatul PNL Costel Alexe a votat pentru eutanasiere: ”Eu am votat pentru eutanasierea câinilor pentru că la noi în societate acest fenomen al câinilor comunitari a scăpat de sub control şi cred că tot ce vrem noi să construim într-o ţară europeană este în considerarea omului şi nu a câinelui.”

 

Deputatul Petru Movilă a votat şi el pentru. Susţine însă înfiinţarea Poliţiei Animalelor, aşa cum este în Statele Unite ale Americii. Instituţia este cea care ar trebui să supravegheze şi să monitorizeze numărul patrupedelor de pe străzi: ”Există în multe ţări ceea ce s-a votat la noi. În Statele Unite sunt state în care după 5 zile sau 10 zile dacă un câine comunitar nu a fost asumat nu a fost preluat de cineva este eutanasiat”.

 

Deputatul PDL Camelia Bogdănici s-a împotrivit eutanasierii: ”Eu nu am votat la această lege pentru că niciuna din variante nu era fericită. Eu sunt om care dau viaţă, nicidecum care ia viaţa şi atunci nu puteam să fiu de acord cu eutanasierea unui animal.”

La Iași se așteaptă promulgarea legii eutanasierii. ”Autorităţile locale au nevoie de o lege foarte clară şi foarte precisă cu privire la gestionarea animalelor comunitare, atât a câinilor cât şi a pisicilor, pentru că de ani de zile a fost amânată această situaţie, iar rezultatul se observă în marile oraşe.”

În Iaşi există un singur padoc, dar capacitatea acestuia este de 300 de locuri, de peste 10 ori mai mică decât numărul oficial al câinilor existenți pe străzile din oraș.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments