Mecanicul locomotivei groazei Iași-Dorohoi, BÂNTUIT DE STAFIILE MORȚILOR DE LA URICANI

0
287

Mecanicul trenului Iaşi – Dorohoi, Viorel Niculescu, care a fost implicat în accidentul petrecut duminică, 8 septembrie 2013 în apropiere de Iaşi şi soldat cu 11 morţi este incredibil de afectat de catastrofă iar anchetatorii i-au recomandat să meargă la un psiholog.

 

Bărbatul care este din din Dorohoi a văzut coloana de trei autoturisme şi a rămas şocat când a văzut viteza cu care un microbuz alb a trecut calea ferată. Nici prin cap nu îi trecea că şi autovehiculul din spatele microbuzului, un Volskwagen Sharan, în care se aflau îngrămădite 11 persoane, va încerca să treacă peste calea ferată. 

 

„Am încetinit şi am dat semnale acustice repetate. În momentul în care m-am apropiat, i-am văzut pe cei din maşină, unii peste alţii, cum pur şi simplu încercau să sară din maşină”, a povestit Viorel Niculescu, conductorul locomotivei, pentru ziariștii de la botosaneanul.ro. El a sărit imediat în ajutorul victimelor şi a încercat să le scoată dintre fiarele contorsionate. De asemenea, la sosirea echipajelor de ambulanţă, SMURD şi Politie Rutiera, a încercat să ajute, cu ce a putut. 

 

 

 

Era în stare de şoc şi, după ce firma de pompe funebre a ridicat cadavrele victimelor, nu îşi dorea decât să meargă acasă la familie, în Dorohoi. Poliţiştii i-au cerut, însă, să rămână peste noapte în Iaşi, ca să îl poată audia a doua zi dimineaţă. Luni, acesta a mers la sediul Poliţiei Rutiere cu cearcăne în jurul ochilor. 

 

Nu reuşise să închidă ochii toata noaptea, pentru că atunci când o făcea, i se derulau, rând pe rând, scenele de groază. Bărbatul a fost afectat şi chiar a fost sfătuit să meargă la un psiholog, care să îl ajute să treacă peste această cumpănă. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi face cercetări în acest caz. Potrivit legislaţiei în vigoare, poliţiştii rutieri au deschis dosar penal pe numele lui Viorel Niculescu pentru ucidere din culpă. Nu exista, însa, dubii cu privire la vinovăţia şoferului autoturismului. La sfârşitul anchetei, mecanicul de locomotivă va fi scos de sub urmărire penală. Urmează, însă, să fie audiat şi de procurorul care se ocupă de acest caz.

 

Accidentul s-a soldat cu 11 morţi

Accidentul petrecut duminică, în zona Uricani, în jurul orei 14:30, s-a soldat cu decesul a 11 persoane cu vârste cuprinse între 3 şi 40 de ani. Catastrofa feroviară, aşa cum a fost numită de anchetatori, a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă. Pe imagini se vede clar cum şoferul autoturismului trece calea ferată fără să respecte semnificaţia indicatorului „Stop” şi cum este lovit de trenul care circula pe ruta Iaşi – Dorohoi. Nouă persoane au murit pe loc, iar alte două s-au stins din viaţă după câteva ore, la spital. Ulterior, anchetatorii au aflat că 30 de persoane se deplasau cu ajutorul a trei autovehicule spre localitatea Breazu, la cules de vie. Toţi erau rude şi prieteni între ei, iar unele familii şi-au pierdut în teribilul accident chiar şi trei membri. Conducătorul auto, Costică Ursache, avea 40 de ani şi îşi obţinuse permisul de conducere anul trecut, în Italia.

 

(Sursa: botosaneanul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments