Un fost președinte al Statelor Unite spune că a văzut un OZN

0
78

Un eveniment inexplicabil s-a petrecut în anul 1969, când Jimmy Carter, care în acea vreme era guvernatorul statului american Georgia, a asistat la apariţia unui OZN, când se afla la Clubul Lions din Leary.

 

Pe 18 septembrie 1973, Jimmy Carter a depus un raport referitor la nişte investigaţii neoficiale asupra unor fenomene aeriene neobişnuite, afirmând că a fost martor la zborul unui obiect neidentificat în anul 1969, potrivit Politico. 

Jimmy Carter a devenit în anul 1977 al 39-lea preşedinte al Statelor Unite. Deşi a fost un fapt inexplicabil, Carter a spus că datorită cunoştinţelor sale de fizică, fiind absolvent al Academiei Navale Annapolis, nu a exclus posibilitatea ca el să fi văzut o navă spaţială extraterestră.

Apariţia OZN-ului s-a produs în timpul unei vizite a lui Carter în Leary, Georgia. În raport, Carter arată că obiectul era luminos şi la fel de strălucitor precum Luna plină. El a dezvăluit faptul că OZN-ul a fost văzut de aproximativ 10 persoane, timp de 10 minute.

„Acest lucru s-a petrecut după apusul Soarelui. A fost din ce în ce mai strălucitor. Şi apoi, în cele din urmă, a dispărut. Nu constă într-o substanţă solidă, era doar o lumină care arata foarte ciudat. Niciunul dintre noi nu a putut înţelege ce a fost”, a spus Jimmy Carter.

Unii anchetatori au crezut că Jimmy Carter a văzut planeta Venus, care este strălucitoare pe cerul serii. Dar Carter a explicat că, în calitate de astronom amator, ştia cum arată Venus.

În timpul campaniei electorale din anul 1976, Carter a promis că, dacă va fi ales, va încuraja guvernul să facă publice „orice informaţii” despre OZN-uri. Dar, după alegerea sa ca preşedinte, el a spus că publicarea unei părţi din aceste informaţii ar fi putut avea „implicații în domeniul apărării” şi reprezentau ameninţări la adresa securităţii naţionale.

 

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments