Sute de botoșăneni au venit de la 4.00 dimineața pentru a se așeza la coada cu ajutoarele UE (VIDEO)

0
58
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/j6Q2Hk1A1V8?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Încă de la ora 4:00 a dimineții de marți, 1 octombrie, zeci de botoșăneni s-au așezat la coadă la sediul Incubatorului de Afaceri a Primăriei situat pe Calea Naţională pentru a-şi ridica ajutoarele acordate prin Programul European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (PEAD).

 

 

Coada s-a întins pe câteva zeci de metri, arată reporterii de la Botoșăneanul, şi, în jurul orelor 8:00, era formată din sute de cetățeni care se încadrează în categoria celor care vor beneficiază de alimentele de la UE. Şi pentru a fi evitate situaţiile neprevăzute a fost solicitat prezenţa Poliţiei Locale şi totodată au fost împărţite bonuri de ordine.

Beneficiază la Botoşani un număr de 7.845 de beneficiari de produsele alimentare oferite de Comunitatea Europeană şi care ar urma să se prezinte pentru a şi le ridica.

 „Sunt remizele ca programul să se desfăşoare în condiţii absolut normale. Facem un apel la beneficiari să înţeleagă că nu pot beneficia toţi 7.800 într-o săptămână sau în două săptămâni. Programul se va întinde pe o lună, o lună şi jumătate într-un ritm de distribuţie de 250 de beneficiari pe zi”, a declarat Dorin Burlacu şeful Serviciului Public Local de Asistenţă Socială (SPLAS).

 

Faţă de anii anteriori programul a suferit o serie de modificări cu privire la tipul de produse distribuite, noutatea din 2013 fiind mierea de albine sau conservele de porc. „Făină de grâu, mălai, ulei, zahăr, miere de albine, conservă de porc, zacuscă şi roşii în suc propriu. Sunt câteva modificări faţă de anul trecut. Categoriile de beneficiari au rămas aceleaşi”, a mai spus Dorin Burlacu. Categoriile de persoane care se încadrează în programul PEAD sunt: şomeri, persoane cu handicap grav şi accentuat, persoane beneficiare ale venitului minim garantat şi pensionari cu venituri sub pragul de 400 de lei.

 

 

(Sursa: botosaneanul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments