Aroganţa maximă a lui Zapodeanu: I-A LUAT CASA LUI TOMAȘESCHI şi vrea să cazeze, gratuit, un sărman

0
1485

Fostul prefect Dragomir Tomaşeschi susţine că mai are căi de atac, în timp ce Zapodeanu a găsit deja chiriaş pentru vilă. Miza a fost un împrumut de 60.000 de lei pe care Tomaşeschi nu l-a restituit şi a pierdut casa în instanţă.

 

Împrumuturile făcute de Dragomir Tomaşeschi, fost prefect, în perioada de ascensiune politică l-au adus pe acesta în postura de a-şi pierde casa. La mijloc este o sumă de 60.000 lei, împrumutată anul trecut de la latifundiarul Ion Zapodeanu. Zilele trecute Zapodeanu a câştigat procesul. „Trebuie să iasă hotărârea judecătorească, deocamdată e notat în condică”, a declarat latifundiarul.

 

„Ăsta e om de cuvânt?

Ion Zapodeanu spune că i-a dat banii deoarece fostul prefect a invocat faptul că are copilul bolnav. Mai mult, împrumutul a fost gajat cu casa din Tătăraşi. Data împrumutului coincide însă cu debutul campaniei electorale, când Tomaşeschi a candidat pentru deputăţie la Răducăneni. Banii i-a luat pe 28 noiembrie 2012, printr-un contract parafat la un cabinet notarial, garantând cu casa de pe strada Ciric nr. 5 bis, din Iaşi.

 

Ion Zapodeanu i-a împrumutat 60.000 de lei fostului prefect Dragomir Tomaşeschi. Împrumutul s-a perfectat pe 28 noiembrie 2012, printr-un contract parafat la un cabinet notarial, Tomaşeschi garantând cu casa de pe strada Ciric nr. 5 bis, din Iaşi

La scadenţă însă, adică după 15 decembrie, Tomaşeschi nu a returnat banii şi mai mult, n-a mai răspuns la telefon. Înfuriat, Zapodeanu a apelat la judecători şi, în urmă cu câteva zile, a avut câştig de cauză. Practic, Ion Zapodeanu susţine că a devenit proprietarul casei lui Tomaşeschi. „Eu ce să-i fac, ăsta e om de cuvânt? Credeţi că numai la mine are datorii? Întrebaţi-l câţi bani a împrumutat de la oamenii de afaceri din Iaşi, inclusiv în perioada în care era prefect. Normal era să mă caute el şi vedeam ce e de făcut. Mai amânam, mai vedeam. Aşa, nici n-a mai răspuns la telefon”, a declarat Ion Zapodeanu. De partea cealaltă, Dragomir Tomaşeschi spune că încă nu şi-a pierdut casa şi nici nu o va pierde. „Nu e redactată încă hotărârea judecătorească şi voi face o acţiune în anulare împotriva acestei hotărâri. Voi folosi toate căile de atac, va mai dura vreo doi ani”, a susţinut Tomaşeschi.

 

A găsit deja chiriaş

În instanţă, Dragomir Tomaşeschi s-a apărat spunând că a returnat cei 60.000 de lei, dar nu a încheiat nici un act doveditor. Apărarea nu a fost luată în seamă de instanţă, deoarece Tomaşeschi este avocat, cunoaşte procedurile, şi a luat banii printr-un act notarial prin care a garantat împrumutul cu propria locuinţă. În condiţiile în care nu va putea modifica hotărârea instanţei, Tomaşeschi spune că va rămâne, totuşi, stăpân pe casă. „O să-i mai dau banii o dată, care e problema? Va dura încă doi ani şi, dacă pierd, îi mai plătesc o dată”, a susţinut el. De partea cealaltă, Zapodeanu este ferm. „Am un om sărman la firmă, care stă cu chirie. Deja am făcut contract cu el, se va muta în casa prefectului. Nu-i iau niciun ban. Dacă Tomaşeschi vrea să închirieze el, îi dau casa cu 1.000 euro pe lună”, a afirmat Ion Zapodeanu.

 

Ailenei: „Eu am de primit mai mult de 150.000 euro, dar nu de la Dragomir Tomaşeschi personal, ci de la nişte societăţi. Dumnealui este şi avocat. La domnul prefect am fost doar în audienţe”

 

Alte împrumuturi?

Aluziile lui Ion Zapodeanu vizează, potrivit surselor 7est, împrumuturi de sute de mii de euro făcute de la trei oameni de afaceri: Constantin Ştefănucă, Mihai Holicov şi Lucian Ailenei. Fostul prefect Dragomir Tomaşeschi a negat cu vehemenţă că ar fi luat bani de la cei trei. „Nici nu se pune problema, nu este adevărat. Mai mult, pe Lucian Ailenei nici nu-l cunosc”, a spus el. Constantin Ştefănucă are afaceri în zona Hârlău şi este cel care a renovat Conacul Polizu, devenind acţionar. Mihai Holicov este fratele patronului Panifcom, el însuşi jucător important în agricultura ieşeană. Mihai Holicov şi Constantin Ştefănucă n-au putut fi contactaţi dar, afacerist în zona imobiliară ca şi Zapodeanu, Lucian Ailenei a admis că se cunoaşte cu Tomaşeschi. „Eu am de primit mai mult de 150.000 euro, dar nu de la Dragomir Tomaşeschi personal, ci de la nişte societăţi. Dumnealui este şi avocat. La domnul prefect am fost doar în audienţe”, a spus el. Dragomir Tomaşeschi a ripostat virulent. „Asta e de la Zapodeanu! Ia întrebaţi-l dacă şi-a recuperat banii împrumutaţi judecătorilor de la Cluj”.

 

Tomaşeschi: „Pe Lucian Ailenei nici nu-l cunosc”

 

Istoria casei

În afară de casa de pe strada Ciric, Tomaşeschi mai deţine un apartament situat pe strada Minervei nr. 8. Casa pierdută în favoarea lui Zapodeanu nu iese în evidenţă, fiind mascată de un gard înalt de doi metri, dar măsoară 127 metri pătraţi la sol, cu o suprafaţă utilă de 101 metri pătraţi. Aferent casei, el deţine un teren de 235 metri pătraţi. Tomaşeschi a cumpărat casa de pe strada Ciric în 2006, cu aproximativ 45.000 de euro, mai mult de jumătate din sumă fiind obţinută printr-un credit bancar. Acum doi ani, Tomaşeschi a modernizat casa.

 

 

După ce Zapodeanu a iniţiat demersurile în instanţă, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat pentru 7est că va analiza situaţia lui Dragomir Tomaşeschi, şef al filialei ieşene a Forţei Civice, şi va lua măsuri. După doar câteva zile, fostul prefect a devenit secretar regional pe Moldova al Forţei Civice.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCel mai bizar caz medical din lume! Un copil de doi ani a născut (VIDEO)
Articolul următorDiplomații americani, expulzați din Venezuela
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments